Oostende legt zwarte lijst aan voor amokmakers in zwembad: “Komen ze toch, dan sluiten we ze op”

© Visitoostende

Oostends burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) treft maatregelen in de strijd tegen jongeren die heibel veroorzaken in het stedelijk zwembad. De jongeren mogen deze zomer niet meer komen, “en doen ze dat toch, dan worden ze 12 uur opgesloten”.

Tommelein voert een zogenoemd plaatsverbod in. Wie dat krijgt, mag zich voor een periode van één tot drie maanden niet meer in of rond het zwembad begeven. De maatregel is een uitbreiding van het plaatsverbod dat je kan krijgen in de uitgaansbuurt van Oostende.

Momenteel hebben al enkele mensen zo’n plaatsverbod gekregen. Wie het krijgt, kan twaalf uur bestuurlijk aangehouden worden als hij het verbod schendt. “We willen daarmee een krachtig signaal geven aan amokmakers dat we zulk gedrag niet tolereren”, zegt burgemeester Bart Tommelein.

De jongeren in kwestie maken deel uit van een Brusselse bende. Het zou gaan om tien mensen die de afgelopen dagen het zwembad al meermaals op stelten hebben gezet. Ze vallen zwemmers en redders lastig en maken ook amok in de kleedkamers. Eerder deze week moest de politie al eens ter plaatse komen om hen buiten te zetten.

LEES OOK: “Ingesloten in de douchehokken en betast”: Belgische jongeren terroriseren zwembad in Zeeland

Niet alleen Oostende kampt deze zomer met problemen in het zwembad. Vorige week luidde het dorp Koewacht, net over de Nederlandse grens, ook al de alarmbel omdat jongeren uit Vlaanderen het bad en de gasten kwamen terroriseren. Daar werd een abonnement ingevoerd in de hoop de jongeren zo te kunnen weren.

Ook in het recreatiedomein van Hofstade waren er afgelopen weekend al problemen. Veertig jongeren uit Brussel kwamen er heibel schoppen en er ontstond een grote vechtpartij. En nog voor de zomervakantie moest de Gentse politie ingrijpen in de Blaarmeersen toen twee jongerenbendes er met elkaar op de vuist gingen.

LEES OOK:Eerste echte vakantieweekend en al meteen amok in recreatiedomein

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen