Tijgermug
Volledig scherm
PREMIUM
Tijgermug © rv

U went best aan de jeuk: uitheemse insecten staan aan de poorten van Europa

Jeuk of ziek door beestjes? Het kan u in de toekomst nog vaker overkomen. Er vindt een volksverhuizing plaats vanuit Zuid-Europa naar onze contreien. Verschillende soorten insecten, denk aan de tijgermug of de dennenprocessierups, zijn al in ons land gesignaleerd.

13 reacties

  • issie cardoza

    4 jaar geleden
    Voor de goede orde François Afrikanen brengen geen malaria of tijgermuggen mee want die zijn maanden onderweg om hier naartoe te komen dus zij zijn het eerste slachtoffer van die beestjes, de larven vd tijgermggen zitten in de vrachten autobanden uit China, en als het mooi weer is komen ze uit. Dan moeten ze daar nog iemand gebeten hebben (larven?) die Dengue fever heeft voordat die de ziektes hier doorgeven ... dus verdiep u er eerst in voor te schreeuwen...
  • Lydia Appelmans

    5 jaar geleden
    Na letterlijk àlles geprobeerd te hebben om muggen weg te houden, en ook àlles om van de jeuk vanaf te geraken heb ik eindelijk de remedie gevonden. Zodra je de bult voelt opkomen, een vochtig washandje met grof zout héél hard over de beet wrijven. Jeuk stop onmiddellijk en komt niet meer terug. En zout ontsmet dan ook nog.
  • Johan Goris

    5 jaar geleden
    Ook insecten doen aan globalisatie. En de mens is hier voor verantwoordelijk. Dat is iedereen, behalve die persoon niet op reis gaat, die niet migreert, die geen exotisch fruit eet, die geen buitenlandse producten koopt enz...
  • eric maier

    5 jaar geleden
    1 van de hardst getroffen gebieden in Europa door de tijgermug, is Hongarije en het Zuid-Oosten van Oostenrijk. Maaral Hongarije kleurt bloedrood. Dit omdat er algemeen een mild klimaat is en ze er makkelijk kunnen overleven.
  • philippe decock

    5 jaar geleden
    Kwestie van geluk. Mijn vrouw mag volledig ontkleed zijn in een kamer vol muggen, nooit gebeten. En ik slechts met neus bloot om te ademen heb op topje van neus direct prijs.