Vrouw overleden bij schietpartij tijdens buurtfeest nabij La Louvière

© Shutterstock

In het Henegouwse Chapelle-lez-Herlaimont, een gemeente tussen La Louvière en Charleroi, heeft een man vrijdagavond op een buurtfeest zijn voormalige echtgenote neergeschoten. De vrouw was op slag dood. De schutter is zaterdag verhoord en wordt zondag voorgeleid bij de onderzoeksrechter, zo meldt het parket van Charleroi zaterdag.

jvh

Een caféhouder, geboren in 1955, trok vrijdagavond samen met vrienden naar het buurtfeest. Daar trof hij zijn ex-vrouw aan. Het kwam al snel tot een eerste woordenwisseling. De vrouw, geboren in 1974, zocht vervolgens opnieuw haar vrienden op, maar de ruzie laaide opnieuw op. Plots opende de verdachte het vuur. De vrouw kreeg een kogel in het hoofd en overleed ter plaatse. De schutter probeerde te vluchten, maar hij werd tegengehouden door omstaanders tot de lokale politie van Mariemont ter plaatse was.

De hulpdiensten hebben nog geprobeerd om het slachtoffer te reanimeren, maar dat bleek vergeefs. Ook een tweede persoon werd geraakt door een verloren kogel, maar zonder ernst. Het parket van Charleroi en de onderzoeksrechter hebben zich ter plaatse begeven. De man is opgepakt en werd zaterdag verhoord. Hij wordt zondag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die dag vindt ook een autopsie op het lichaam van het slachtoffer plaats.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen