Direct naar artikelinhoud
Donald Trump

‘Een pompeuze dwaas’: Trump haalt opnieuw uit naar Britse ambassadeur

Volgens Trump is ambassadeur Kim Darroch een ‘pompeuze dwaas’.Beeld Photo News

De Amerikaanse president Donald Trump heeft opnieuw uitgehaald naar de Britse ambassadeur Kim Darroch in zijn land. Dat deed hij naar aanleiding van kritiek van de ambassadeur aan zijn adres. De diplomaat zou onder meer hebben geschreven dat Trump onbekwaam en disfunctioneel was.

Het is niet de eerste keer dat Trump op Twitter uithaalt naar Kim Darroch, de Britse ambassadeur in zijn land. Hij liet eerder al vallen dat zijn land niets meer met Darroch te maken wil hebben. De recente tweets van Trump kwamen er naar aanleiding van een serie kritische memo’s die uitlekten via een Britse krant. In die memo’s verwijst de ambassadeur naar trum als ‘iemand die onzekerheid uitstraalt’ en een onbekwaam en disfunctioneel persoon.

De kritiek schoot Trump in het verkeerde keelgat: “Ik ken de ambassadeur niet, maar heb me laten vertellen dat hij een pompeuze dwaas is”. De president vervolgde dat iemand de Brit maar eens moet uitleggen dat de Verenigde Staten nu beschikken over “verreweg de beste economie en strijdkrachten in de wereld. En ze worden allebei alleen maar groter, beter en sterker.” Hij sloot de tweet af met: “Dank u wel, meneer de president.”

Wie de berichten van Darroch heeft gelekt en waarom, is nog niet duidelijk. De Britse regering heeft hem ondanks de kritiek van Trump niet laten vallen. “Sir Kim kan rekenen op de volledige steun van de premier”, zei de woordvoerder van premier Theresa May.

Twitter bericht wordt geladen...