John Miller (centraal) met zijn familie
Volledig scherm
John Miller (centraal) met zijn familie © AP

Tot levenslang veroordeelde Amerikaan blijkt na 21 jaar cel toch onschuldig

In de Verenigde Staten is een tot levenslang veroordeelde man vrijgelaten omdat hij bij nader inzien toch onschuldig bleek. De 44-jarige John Miller uit de staat Philadelphia zat in totaal 21 jaar achter de tralies. Hij werd in 1998, na een valse verklaring van een getuige, schuldig bevonden aan de brute moord op een parkeerwachter. 

8 reacties

  • Anne Marie De Keersmaecker

    5 jaar geleden
    das erg heel erg, de helft van zijn leven voorbij en onterecht beschuldigd voor iets wat hij niet gedaan heeft, doet mij denken aan de film 'The Green Mile' waar ook een zwarte onterecht beschuldigd was van moord op 2 meisjes terwijl hij hen eigenlijk wou helpen.Vooroordelen zullen er altijd zijn,dus oordeel niet te snel
  • Katia Mistianes

    5 jaar geleden
    Daarom is executie niet gewenst: het is beter een knelpuntberoep (met enkelband) uit te oefenen dan onschuldig te sterven ...
  • Ilse Vandenbogaerde

    5 jaar geleden
    Hoeveel ,zwarte mensen, zitten er nog onschuldig in de gevangenis ? Schandalig !
  • Joeri Declercq

    5 jaar geleden
    Als bloedkind van de VS schaam ik mij in hun rechtsbeleid! Hier zou rechterken de zelfde straf moeten krijgen ! Da rechterken is gewoon niet kapabel om het recht uit te spreken. Hoop dat hij op zijn minst 500miljoen dollar mag ontvangen. Dan nog wie wilt er voor zo een bedrag 21j zitten ? Ik niet !
  • Paul Philippaerts

    5 jaar geleden
    Dat gebeurt in amerika elke dag. De politie gaat op zoek naar de dader en als ze hem niet snel genoeg vinden beginnen kiezen ze iemand uit de verdachten die ze het in zijn schoenen kunnen schuiven. In sommige distrikten schrikken ze er niet voor terug om zelf bewijsstukken te fabriceren en getuigen om te kopen. Dikwijls kerels die in de bak zitten en die worden dan beloond met strafvermindering voor een valse verklaring.