Ja, moedermelk is het allerbeste. Neen, kunstmelk is niet slecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Ja, moedermelk is het allerbeste. Neen, kunstmelk is niet slecht. © iStock

Artsen klagen ‘borstvoedingsmaffia’ aan: “Ja, moedermelk is het allerbeste. Neen, kunstmelk is niet slecht”

“Er is een borstvoedingsmaffia die zich tot doel stelt alle kinderen ter wereld borstvoeding te laten drinken.” Aan die horde moeders vraagt Vlaams parlementslid en huisarts Freya Saeys enige mildheid. Want laat borst of fles vooral een eigen keuze zijn. “Wat moeders elkaar durven aandoen op sociale media, ik trek mijn wenkbrauwen op.”

39 reacties

  • Jan Dekoninck

    5 jaar geleden
    Een Politikus die al haar kiezers beloofd dat hun eigen keuze automatisch juist is. Niks nieuws onder de zon. ..... Maar wetenschappelijk houdt het geen steek natuurlijk. Alleen wetenschappelijk opgezette dubbelblind studies kunnen aantonen wat de beter keuze is. Goed en als het dan inderdaad niet lukt , hoe plan B er moet uit zien.......We moeten ons vooral niet laten meeslepen door de voedingsindustrie, die enkel bezig is met eigen gewin en hoe ze best in de media komen....
  • Jacobs Jordi

    5 jaar geleden
    Als Nestlé voordrachten komt geven aan de verpleging in het ziekenhuis op de afdeling pediatrie om hun papjes en groeimelk te promoten, dan denk ik dat daar de maffiosi zitten. De producten van Nestlé worden vol suikers gestopt waardoor er een suikerverslaving bij de kinderen gekweekt wordt. Van jongs af aan. Borstvoeding is iets natuurlijks, word al duizenden jaren gegeven, en is super gemakkelijk als je eens weg wil gaan. Geen geklungel met microgolfovens en dergelijke...
  • jeroen jansen

    5 jaar geleden
    Eens 16 jaar gaan ze roken, smoren, zuipen, feesten en ccc eten. Daar sta je dan met je moedermelk. Plaats alles eens in perspectief aub!! Wees blij dat er nog kinderen gemaakt worden, welke melk moet het minst van onze zorgen zijn.
  • Bert Verplanken

    5 jaar geleden
    Ik zie ons nog zitten ‘s nachts. Mama aan de machine, papa met de baby en het flesje. Samen opstaan, maanden aan een stuk. Borstvoeding die met goede begeleiding niet op gang komt. Hoe meer weken voorbij gingen, hoe groter het schuldgevoel bij mama. Tot ik een half jaar later heb gezegd dat het genoeg was geweest, afkolven resulteerde in druppels tellen. Behalve die enkele druppels die we bewaarden om toch te geven, kwam er niets. Borstvoeding is goed en leuk...als het lukt. Denk aan jezelf!
  • Wendy Poels

    5 jaar geleden
    Ik geef voor de 4de keer borstvoeding. En nu heb ik voor mijn bevalling info gezocht en begeleiding gekregen. Ook na de bevalling is begeleiding belangrijk om borstvoeding te laten slagen. De eerste weken kunnen zwaar zijn maar het gaat altijd gemakkelijker. Ondertussen 14 maanden geef ik het beste van mezelf en een mooi cadeau voor het leven.