EPA
Volledig scherm
© EPA

Dayton-schutter bestudeerde extreme ideologieën - FBI opent onderzoek naar “binnenlands terrorisme”

De 24-jarige Connor Betts, die negen mensen doodschoot in Dayton in de Amerikaanse staat Ohio, bestudeerde gewelddadige ideologieën. De FBI meldt vandaag dat daarvoor bewijs is gevonden. Ook de 19-jarige man die drie mensen doodschoot op het Gilroy Garlic Festival in de stad Gilroy ten zuiden van San Francisco was geïnteresseerd in “gewelddadige ideologieën” en had een lijst met potentiële doelen opgesteld. De FBI heeft een onderzoek naar “binnenslands terrorisme” geopend.

5 reacties

  • nico ramaekers

    5 jaar geleden
    de artikels hier zijn vreemd, over el paso is het white supremacy al wat de klok slaat, dat geweten is dat de dayton schutter lid van antifa was, en dit soort actie aankondigde lees ik nergens....is er een reden dat de media informatie achterhouden als het geweld van links komt? de meeste mensen weten niet eens dat in de US links bijna dagelijks politiek geweld pleegt, en zelfs op journalisten (andy ngo), zonder dat dit in het nieuws komt...
  • mister Right

    5 jaar geleden
    De Dayton schutter bedreigde eerder die dag nog conservatieve social media bekendheden direct en "Magats" (scheldwoord voor Trump-supporters) in't algemeen met de dood op Twitter en was een extreem-linkse anti-Trump activist maar verder dan "hij bestudeerde gewelddadige ideologieën" en "zijn beweegredenen zijn onbekend" komt men niet?
  • Lucien Switten

    5 jaar geleden
    In dit geval zou het gaan om extreem-links terrorisme. Ik ben benieuwd naar dit onderzoek.
  • Jonas Buyle

    5 jaar geleden
    Linkse ideologieën waren het zeker? Bij die rechtse aanslag in Texas letterlijk in de media" Amerika wordt aangevallen door blanke nationalistische terroristen". Bij de andere wordt het woordje links zelfs niet vermeld. Komaan he.
  • Filip Francois

    5 jaar geleden
    Je mag ze gerust benoemen hoor! Hij had extreem LINKSE ideologieën, hij was aanhanger van socialisme en bewegingen zoals ANTIFA