Mocht Google niet op het verzoek reageren, dan zal Moskou dit beschouwen als een vijandige inmenging in zijn soevereine zaken en maatregelen nemen.
Volledig scherm
Mocht Google niet op het verzoek reageren, dan zal Moskou dit beschouwen als een vijandige inmenging in zijn soevereine zaken en maatregelen nemen. © REUTERS

Rusland vraagt YouTube om filmpjes over regeringsprotesten niet meer te promoten

De Russische staatscommunicatiewaakhond Roskomnadzor heeft techreus Google in een brief gevraagd te stoppen met op YouTube video's de "niet toegelaten" protesten tegen de regering en de gewelddadige arrestaties te promoten. Mocht Google niet op het verzoek reageren, dan zal Moskou dit beschouwen als een vijandige inmenging in zijn soevereine zaken en maatregelen nemen.

2 reacties

  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Poetin is een dictator net als Erdogan en Xi-Jinping. Onze eigen VRT noemt China zelfs nog communistisch terwijl China al 20 jaar de meest extreme vorm heeft van staatskapitalisme en steunt op superrijken die veel geld mogen verdien en daarvoor heel goedkope arbeidskrachten ter beschikking krijgen van de partij als ze maar niet aan politiek doen en de partijkas van Xi-Jinping spijzen.
  • Peter Deroost

    5 jaar geleden
    Zeer democratisch, ja