De Britse premier Boris Johnson.
Volledig scherm
De Britse premier Boris Johnson. © Photo News

“Meerderheid Britten wil desnoods zonder parlement brexit doorzetten”

Een meerderheid van de Britten vindt dat premier Boris Johnson Groot-Brittannië "sowieso" uit de Europese Unie moet halen, zelfs als dat inhoudt dat het parlement moet worden geschorst. Dat komt naar voren uit een opiniepeiling die voor de Daily Telegraph is gehouden.

33 reacties

  • Erwin Van Roy

    5 jaar geleden
    Jan Tobback 350 miljoen per week ofwel 18,2 miljard euro per jaar. Wel raar want de Britse bijdrage aan de EU is 12 miljard waarvan ze ongeveer 5 miljard terugkrijgen aan investeringen. Dus de werkelijke bijdrage is maar 130miljoen per week.
  • Polutnik Ronald

    5 jaar geleden
    De opinie peiling is juist andersom , het zijn maar46 procent voor de Brexit No deal en 54 zoals ze liegen . Ge ziet dat er in alle landen corruptie is en altijd zal blijven, een ziekte die geen pijn doet .
  • Antoine Vanpeteghem

    5 jaar geleden
    Opiniepeilingen zijn het instrument om zijn wil door te voeren. Ze worden gemanipuleerd door en voor deze die ze besteld.
  • Neyt Erik

    5 jaar geleden
    Alle internationale akoorden vervallen bij een harde Brexit,dit zijn akoorden tussen de EU landen onderling,maar ook tussen de EU en vele andere landen,meer dan 600.De UK heeft tot nu toe van al deze akoorden kunnen gebruik maken als lid van de EU.Bij een harde Brexit mogen ze alles van 0 beginnen te onderhandelen,met het feit dat ze dan er zeer kwetsbaar voorstaan.
  • Vanessa Verlinden

    5 jaar geleden
    "The Daily Telegraph" wordt hier in Engeland de "Torygraph" genoemd, omdat die zo Conservatief & pro-Brexit is, dus ik hecht maar weinig waarde aan deze poll. Ik maak deel uit van een plaatselijke "grassroots" beweging, en geloof me, maand na maand, wanneer wij mensen vragen over hun mening over Brexit, groeit het anti-Brexit gevoel.