AFP
Volledig scherm
© AFP

Mysterieuze longziekte gelinkt aan e-sigaret: onduidelijk of patiënten nog volledig zullen herstellen

MedischIn de Verenigde Staten is een onderzoek gestart naar een mysterieuze longziekte die gelinkt wordt aan het gebruik van e-sigaretten. Er zouden al bijna 100 gevallen zijn gemeld in 14 staten. Heel wat patiënten – waaronder veel tieners en jongvolwassenen – liggen in het ziekenhuis en sommigen zijn er erg aan toe. Dokters zeggen dat het niet duidelijk is of ze volledig zullen herstellen.

35 reacties

  • Freddy De Vuyst

    5 jaar geleden
    Je moet niet slim zijn om te beseffen dat dat rommel is.
  • Alexa Grieken

    5 jaar geleden
    Niemand controleert de chemische rommel die ze in die ampules steken en nu is iedereen opeens verbaasd.
  • George Verbeek

    5 jaar geleden
    Voor alle duidelijkheid het gaat om een reeks voorvallen in de vorige weken, dus allemaal gerelateerd aan een vervuild product ofwel een serie defecte vapetoestellen.
  • Charlie Sieber

    5 jaar geleden
    Dus dit komt alleen voor in de Verenigde Staten ? Ik lees nergens dat het ook in Europese landen voorkomt. Aangezien Amerika gebouwd is op een grote leugen, vertrouw hun informatie nooit. Roken en e-sigaretten zijn gewoon slecht, dat weten gebruikers ook wel. Mijn kinderen roken gelukkig niet, maar dan nog, als ze het zelf willen, wat kan je als ouder daar aan doen. Tegenwoordig worden we al overspoeld met hysterische recalmes dat roken ongezond is. Een roker is bijna een crimineel, belachelijk.
  • Dorine Demir

    5 jaar geleden
    Ik ben er toch door kunnen stoppen. ♀️ vape nu ook niet meer.