Trump zelf sprak niet met de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken. “Te vroeg”, klonk het.
Volledig scherm
Trump zelf sprak niet met de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken. “Te vroeg”, klonk het. © AP

Trump: “Ik wist dat Iraanse minister kwam, Macron vroeg mijn toestemming”

G7 BiarritzDe Amerikaanse president Donald Trump heeft tijdens de G7-top in Biarritz gezegd dat hij perfect op de hoogte was van de Franse plannen om de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif uit te nodigen. Meer zelfs, de Franse president Emmanuel Macron heeft hem er toestemming voor gevraagd. Dat zei Trump vanmorgen tegenover journalisten. Hij meent dat er inhoudelijk “vooruitgang” is geboekt over Iran en dat de G7-landen “een gevoel van eenheid” over de zaak hebben.

11 reacties

  • Steve Warson

    5 jaar geleden
    Trump zal om het even wat verzinnen om te verdoezelen dat Macron hem ferm bij zijn sjokkedeizen had. Dat zal hem leren om de Franse wijnen te bedreigen.
  • Paul Vanmaldeghem

    5 jaar geleden
    Ego's en nog eens ego's zijn blijkbaar belangrijker dan het welzijn van een hele wereldbevolking.
  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    Macron heeft Trump in deze gewoon compleet voor paal kunnen zetten. Deze berichtjes achteraf van Trump zijn overduidelijk een poging tot damage controle. Wanneer de camera's draaien moet hij wel doen alsof alles koek en ei is en hij alleen de regie in handen heeft. Alles voor het 'imago'.
  • André Gijbels

    5 jaar geleden
    Nu is Trump ook al baas in Frankrijk, Macron gaat aan Trump vragen of het goed was, is voor gek te houden, jongens wat een politiek doen ze eigenlijk
  • Sharon Debeul

    5 jaar geleden
    De Fransen kunnen wat Trump niet kan. En dat is beleefd omgaan en beleefd iets vragen aan Iran en dan komt Iran naar de gesprekstafel.