© AP

Opmerkelijke transfer voor Westerlo? Aanvaller met ervaring op Afrika Cup en WK traint in de Kempen

Op Facebook heeft KVC Westerlo laten weten dat het een nieuwe aanvaller op bezoek heeft:

Emmanuel Emenike. Eerder in deze transferperiode hadden we de interesse al aangekondigd en nu lijkt het dus inderdaad zover te zijn. Emenike is geen wereldbekende naam, maar wel een goalgetter met een geschiedenis.

Vincent Van Genechten

LEES MEER. Stunt Westerlo met komst van Nigeriaanse spits Emenike?

“Een nieuw gezicht op de training vanmorgend! KVC Westerlo is in gesprek met Emmanuel Emenike. In afwachting van een mogelijke overeenkomst traint hij alvast mee met onze Kemphanen”, klinkt het op de pagina van club uit de Antwerpse Kempen.

Carrière

De 32-jarige Nigeriaan heeft er al een interessante carrière opzitten. In de zomer van 2009 kwam hij vanuit Zuid-Afrika naar Turkije, waar hij eerst voor Karabükspor en daarna voor Fenerbahce speelde. Met de Turkse topclub won hij in 2014 de titel en een jaar later de supercup. ‘Fener’ had Emenike eerst voor 9 miljoen euro gekocht van Karabükspor, daarna voor 10 miljoen verkocht aan Spartak Moskou en dan weer voor 13 miljoen euro terug overgenomen van de Russen.

© REUTERS

In totaal kwam Emenike aan 34 doelpunten en 21 assists in 94 Süper Lig-optredens, plus 21 doelpunten in 42 wedstrijden in Rusland en twee goals in de Champions League. Nadien ging het naar Al-Ain, dat de Nigeriaan een half jaar verhuurde aan West Ham. In Engeland lukte het niet voor de aanvaller, die daarna voor Olympiakos en Las Palmas uitkwam.

Nadat zijn contract bij de Griekse topclub afliep, zat de 37-voudige international zonder club. Met Nigeria won hij in 2013 de Afrika Cup. Emenike scoorde toen vier keer op weg naar de titel. Een jaar later deed hij mee op het WK in Brazilië en gaf hij twee assists, tegen Bosnië en Argentinië. Zijn laatste interland dateert wel van 2015. Emenike kwam tot negen interlandgoals.

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL