Direct naar artikelinhoud
Wielrennen

Kevin De Weert reageert op schorsing: ‘Aan incident gingen acht maanden van frustraties vooraf’

Kevin De Weert (links)Beeld Photo News

Lotto-Soudal heeft ploegleider Kevin De Weert geschorst tot het einde van de Ronde van Spanje (24 augustus-15 september). De maatregel kwam er na ‘een incident’ bij de start van de Spaanse rittenkoers. Officieel komt er na de Vuelta een gesprek tussen De Weert en Lotto-manager John Lelangue. Wellicht volgt ontslag. In een reactie tegenover VTM Nieuws noemt De Weert de houding van de ploeg ‘niet professioneel’.

en

Lelangue wilde gisteren niet ingaan op de exacte reden voor de schorsing. Hij bevestigt dat er een incident was bij het begin van de Vuelta. De Weert was naar Spanje gereisd in zijn rol van ploegleider bij Lotto-Soudal.

Volgens Lelangue is het incident niet het eerste. “In de Tour was er iets gelijkaardigs.” Bij Lotto-Soudal tillen ze er erg zwaar aan. De Weert is na de ploegentijdrit zaterdag weggestuurd uit de Vuelta. Hij wordt vervangen door Marc Wauters.

Kevin De Weert reageerde bij VTM Nieuws op de schorsing “Wat er gebeurde, is niet professioneel”, zegt hij daar. Maar ik denk dat iedereen moet weten dat aan dat incident acht maanden van frustraties zijn voorafgegaan.”

Ook Leysen weg

De Weert maakte in september vorig jaar zijn spectaculaire overstap naar Lotto-Soudal. Hij was sinds februari 2016 bondscoach en behaalde met Tom Boonen brons in Doha 2016. Vorig jaar in Innsbruck kwam De Weert met vier Belgische medailles naar huis (Campenaerts brons in de tijdrit, Lambrecht zilver bij de U23, twee keer goud voor Remco Evenepoel bij de juniores). Enkele minuten nadat Valverde goud had gepakt in Innsbruck raakte het nieuws van De Weerts overstap naar Lotto-Soudal bekend. Bij Lotto ontfermde hij zich over de aanval op het uurrecord door Victor Campenaerts. De twee incidenten in de Tour en de Vuelta leiden hem nu naar de uitgang.

Overigens laat niet alleen De Weert straks een plaats open bij de sportieve leiding van Lotto-Soudal. Ook ploegleider Bart Leysen werkt niet langer voor het team. Hij stapte op uit eigen beweging.