Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Lezen gaat achteruit bij kinderen: 12 tijdloze jeugdboeken om hun leesplezier aan te wakkeren

Onze leerlingen kunnen niet goed meer lezen. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de Taalunie en Taalraad. Zij vragen dan ook meer aandacht voor begrijpend lezen om het dalende niveau van de Vlaamse leerlingen aan te pakken. Wij sommen alvast de leukste kinder- en jeugdboeken op die het de moeite waard maken om die tablet of Playstation eens aan de kant te schuiven.

14 reacties

  • Ronny Martin

    5 jaar geleden
    Denk dat het belangrijker is om de ouders aan het lezen te krijgen.
  • Fernand Goriens

    5 jaar geleden
    Misschien lezen kinderen steeds minder omdat een jeugdboek nog maar zelden een mooi of spannend verhaal bevat. Er moeten blijkbaar steeds gecompliceerde probleemsituaties aangekaart worden. Dat kan nuttig zijn maar er moet ruimte blijven voor boeken die gewoon leuk zijn om te lezen. Pas dan kan je de smaak echt te pakken krijgen! Ik heb voor mijn kleindochter van 8 de reeks ‘De olijke tweeling’ van Arja Peters besteld. De reeks is ’oud’ maar gemoderniseerd en ze beleeft er veel plezier aan!
  • Benny De Keyzer

    5 jaar geleden
    Als kind heb ik heel veel boeken van Anthony Horowitz gelezen, blijf er bij dat J.K. Rowling haar mosterd heeft gehaald bij zijn boeken (zoals o.a. Grieselstate).
  • Marie Vandam

    5 jaar geleden
    Nicolas ik dacht net hetzelfde !
  • Vicky Vanglabeke

    5 jaar geleden
    Tiny?