VIA REUTERS
Volledig scherm
© VIA REUTERS

Boris Johnson lijdt zware nederlaag in parlement: wat nu met Brexit?

De Britse premier Boris Johnson heeft een moeilijke avond achter de rug in het parlement, en moet vandaag opnieuw vol aan de bak. Vanaf 16 uur onze tijd beginnen de parlementsleden aan het debat over de wetsvoorstel van de oppositie dat een ‘no deal’ brexit moet tegenhouden. Dat voorstel maakt een goede kans, maar wat daarna gebeurt, is koffiedik kijken.

215 reacties

  • Maxime Vanmaercke

    5 jaar geleden
    Hoeveel burgers willen er nog een Brexit. Al het voorgeloochene begint stillaan door te dringen. Ik kijk uit naar een volgende verkiezing. En hopelijk kunnen ze dit misbaksel van premier langs de kant zetten. Leugenaar en uitstraling en manieren: zero
  • Erwin Fiers

    5 jaar geleden
    Noord-Ierland behoort tot Eire( het volledige eiland).Dat is de echte naam van het land maar dan in het nederlands.En de republikeinen moeten niet veel weten van de Britten.Net zoals Schotland en in mindere mate ook Wales dat naar onafhankelijkheid streeft.Het beperkt zich niet enkel tot de backstop en de brexit.
  • vanfleteren diederik

    5 jaar geleden
    Dat het VK bij de EU zou blijven zonder dat een duidelijke meerderheid van de bevolking daar achter staat is democratisch gezien toch volstrekt ondenkbaar? Willen we dan dat een zichzelf correct verklaarde minderheid voor iedereen de regels dicteert?
  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    Waarom zou het VK opeens een succesverhaal worden als ze uit de EU zijn gestapt zonder handelsovereenkomst met de EU? Ze zijn in 1973 na 15 jaar aandringen bij de toenmalige EEG aangesloten uit armoede. Al hun wingewesten waren ze kwijt en het Britse Empire was afgebrokkeld tot wat er nu nog overschiet. Jullie geloven toch niet echt dat ze met Trump fantastische handelsakkoorden zullen kunnen afsluiten? Die man start de ene handelsoorlog na de andere.
  • peter destoop

    5 jaar geleden
    nu uit de EU en op naar het volgende land. hopelijk belgië eerst. dan kunnen we hier orde op zaken stellen, onze eigen boontjes doppen: 2 regeringen: vlaanderen en wallonië elk volledig met eigen bevoegdheden dus ook eigen boontjes doppen. Brussel mag europa houden. Daar wonen toch geen belgen meer.