REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Vakbond wil onderzoek naar ultrafijn stof op tarmac Brussels Airport: “Wij maken ons grote zorgen over gevolgen voor werknemers”

De christelijke vakbond ACV vreest dat de mensen die werken op het tarmac van Brussels Airport, worden blootgesteld aan te veel ultrafijn stof. De bond vraagt dat er wetenschappelijk onderzocht zou worden hoe groot de gezondheidsrisico's precies zijn. Morgen zullen de werknemers van bedrijven actief op de luchthaven alvast gesensibiliseerd worden.

11 reacties

  • Yves Steenssens

    5 jaar geleden
    Graag de transformatie naar de moderne motoren die de lage emissiezone bevolken -zij stoten de zoetzure stank uit, chemische troep het gevaarlijkste en niet gemeten ultra fijnstof (minder dan 1ppm)nog slechter dan op de luchthavens - "Geen vuiltje aan de lucht " een knappe reportage van ned.2 ZEMBLA 2016 had het over de ultra fijnstof uitstoot Schiphol - " hoe geld recht maakt wat krom is "- commercie en economische groei alleen telt voor politici en trawanten .
  • Bob Bedford

    5 jaar geleden
    sluit die luchthaven gewoon. Het is een constante bron van ergernis. Ik heb zaventem al lang ingeruild voor Eindhoven en schiphol. Veel betere service daar.
  • Gerard Braeckmans

    5 jaar geleden
    En de wegenwerkers? Die staan er toch ook in? En de mensen die met cement bezig zijn? En de lui die zandstralen?
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Stop dat gelul en werk. Verhuis de luchthaven naar een plaats waar men wel wil werken en zonder vakbond. Zielig is dit.
  • luc caels

    5 jaar geleden
    Doe dat dan ook in de Haven van Antwerpen.