Vanmiddag gaat het er opnieuw hevig aan toe tussen premier Boris Johnson en Jeremy Corbyn.
Volledig scherm
Vanmiddag gaat het er opnieuw hevig aan toe tussen premier Boris Johnson en Jeremy Corbyn. © EPA

“Chloorkip”: Boris Johnson haalt met vreemde scheldwoorden uit naar oppositieleider Jeremy Corbyn

De Britse premier Boris Johnson wil vervroegde parlementsverkiezingen houden op 15 oktober. Dat zei hij tijdens zijn eerste vragenuurtje in het Britse parlement. Maar daar heeft hij een tweederdemeerderheid voor nodig, en oppositiepartij Labour wil die enkel leveren als er zekerheid is dat er geen brexit zonder akkoord komt. De tegenstelling leidde tot een verhit debat tussen Johnson en Labour-leider Jeremy Corbyn in het Lagerhuis.

6 reacties

  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    Tja, typisch staaltje BoJo politiek/propaganda, zoek een leuke/grappige catch phrase om je opponent mee te beledigen en smeer het breed in het publiek. Laten we maar zwijgen van het feit dat hij 3 stemmingen verloren heeft en zijn meerderheid opgeblazen? Ik heb het niet op met Jeremy Corbyn, maar waarom zou hij ook in eigen voet beginnen te schieten als zijn tegenstander al het werk voor hem doet?
  • Hans Van Tilburg

    5 jaar geleden
    De man is duidelijk in de war.
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Er is hier ook een grote leugen van Singh Dhesi: Boris Johnson heeft niet de Moslim vrouwen een brievenbus genoemd. Hij heeft diegenen die een Boerka dragen een brievenbus genoemd. Dat is totaal iets anders. Deze uitspraak van Boris Johnson is trouwens wel banaal en dom maar het gaat hier eigenlijk over een groep vrouwen die hier niet thuishoren en dat omdat ze bewust onze veiligheid in het gedrang brengen en dat mogen we nooit aanvaarden.
  • Sharon Debeul

    5 jaar geleden
    Roepen en tieren en schelden, Brulboei Boris geraakt niet verder. Et is alvast teveel chloor door Boris zijn kapsel gegaan.
  • Richard Tolenaars

    5 jaar geleden
    Da's ook een zware job zeg.........de hele dag "orde" roepen.