EPA
Volledig scherm
© EPA

Nieuwe stap in terugtrekking uit nucleair akkoord: Iran schakelt moderne centrifuges voor verrijking uranium

Iran schakelt meer moderne en geavanceerde centrifuges in om uranium te verrijken. Dat heeft Behrouz Kamalvandi, woordvoerder van het Iraanse nucleaire agentschap AEOI, aangekondigd. Het land trekt zich steeds meer terug uit het nucleair akkoord van 2015. Ondanks die gefaseerde terugtrekking, zal Iran wel nog internationale waarnemers hun werk laten doen.

7 reacties

  • Fawzi Andolsi

    5 jaar geleden
    Het enige wat Iran moet doen is haar terroristische milities terugtrekken uit Yemen, Libanon, Syrie en Irak. Een voor een Arabische landen. Zoniet, staat hun een dure rekening te betalen.
  • Sharon Debeul

    5 jaar geleden
    Die moderne centrifuges had Iran al lang vôôr het akkoord. Iran ging akkoord deze moderne centrifuges niet meer te gebruiken in ruil voor het akkoord. Trump blies het akkoord op en dus kan Iran weer hun moderne centrifuges weer in gebruik nemen. Al wat Iran vraagt is dat de VS terug naar het akkoord gaat, de sancties opnieuw worden opgegeven en dan gaan de moderne centrifuges weer op stal. De VS blies de deal op, niet Iran.
  • joseph verbeke

    5 jaar geleden
    En die moderne centrifuges hebben ze pas in mekaar gefutseld zeker?Die zijn al lang bezig om het akkoord te omzeilen.Dat weten en wisten sommige Westerse landen al lang maar de meeste durven niet reageren om veiligheids redenen want dat theocratisch regime steunt overal groepen die niet door discussies de problemen oplossen....
  • Micheline Gevers

    5 jaar geleden
    Mochten ze een atoombom hebben zouden ze zich veiliger voelen tegen Saoedi Arabië, Israël en Amerika. Ze hebben is voldoende. Noord-Korea zal ze ook niet gebruiken. Maar elk land heeft het recht zich te wapenen tegen zijn vijanden, en Iran heeft vijanden en of.
  • Danny Govaerts

    5 jaar geleden
    In Europa willen ze kerncentrale en aanverwante afbouwen omdat ze niet weten waar ze naartoe moeten met het Afval dat het geheel mee brengt. En in Iran willen ze nu beginnen met afval maken omdat ze daar toch het recht toe willen hebben. Wie gaat daar beter van worden toch niemand. ze willen het enkel hebben om nadien de wereld er mee te kunnen bedreigen.