Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © thinkstock

AI: “Wapenbedrijven ‘verontrustend onverschillig’ over gebruik van hun wapens bij oorlogsmisdaden en mensenrechtenschendingen”

Grote wapenbedrijven, zoals Airbus, BAE Systems en Raytheon, leggen onvoldoende voorzichtigheid aan de dag om te voorkomen dat hun producten worden gebruikt bij mensenrechtenschendingen en oorlogsmisdaden. Dat staat in een nieuw rapport dat Amnesty International uitbrengt aan de vooravond van Defence & Security Equipment International, een van de grootste wapenbeurzen ter wereld die plaatsvindt in Londen. 

6 reacties

  • L D

    5 jaar geleden
    Wat wil je? Wapens zijn toch om mee te schieten? Je verkoopt toch ook geen auto met het verbod om er mee te mogen rijden? Bende naievelingen. Wapens worden bij FN Herstal gemaakt om mensen mee dood te schieten. Punt uit. Leer er mee leven of sluit de fabriek.
  • stefan crama

    5 jaar geleden
    Wapens dienen om oorlog te voeren en als de ene ze niet verkoopt zal de andere het doen. Helaas de harde realiteit in een wereld die achteruit schijnt te gaan met dank aan sommige despoten en machtsgeile presidenten
  • Gerard Braeckmans

    5 jaar geleden
    Klaus Van Damme, je redenering is ronduit simplistisch en belachelijk.
  • Erwin VD

    5 jaar geleden
    Waarvoor dienen vuurwapens? Niet alleen om zich te verdedigen, maar ook om aan te vallen hé! En niemand koopt dit als pronkstuk voor in zijn kast hé! Natuurlijk leeft de wapenindustrie van de verkoop van die wapens en zijn ze niet echt geïnteresseerd voor welke doeleinden die zullen gebruikt worden.
  • Vandamk

    5 jaar geleden
    Wat kunnen zij daar nu aan doen? Onze politiekers blijven toch ook onverschillig, ook al weten ze dat zij vele mensen in de armoede duwen met hun nieuwe regeltjes, taksen en belastingen.