De typische huizenblokken uit de wijk Eixample in Barcelona.
Volledig scherm
De typische huizenblokken uit de wijk Eixample in Barcelona. © Shutterstock

Hoe Barcelona honderden levens kan redden met autovrije groene ‘supereilanden’

De Catalaanse hoofdstad Barcelona kan de luchtvervuiling met een kwart terugdringen en in totaal honderden levens per jaar redden door het massaal invoeren van zogenaamde 'supereilanden’. Die grote autovrije en groene zones worden momenteel met succes uitgetest en voorstanders willen ze liefst zo veel mogelijk zien verschijnen in het straatbeeld.

21 reacties

  • Geert Tamsyn

    5 jaar geleden
    Vrijheid stopt waar de vrijheid (en de gezondheid) van de ander begint.
  • Tom de clerck

    5 jaar geleden
    Stop deze waanzin! Laat de mensen hun vrijheid, en stop die groene extremisten.
  • Geert Tamsyn

    5 jaar geleden
    Hoog tijd om dat ook in onze steden in te voeren.
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Er leggen 10.000 schepen/jaar aan in de haven van Barcelona dat de 5de belangrijkste passagiershaven ter wereld is waar dus cruiseschepen aankomen. Als je weet dat de grootste cruiseschipoperator per jaar evenveel vervuilt als 2,6 miljard auto's (in totaal zijn er 'maar' 1 miljard auto's op de wereld) en de 16 grootste vrachtschepen evenveel als 1 miljard auto's dan besef je dat ze verkeerd bezig zijn met hun 'supereilanden'. Doet me aan Antwerpen denken, daar zijn ze even dom met hun LEZ.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Kan heel europa ook mensenlevens redden miljoenen ,met gewoon alle niet europeanen terug te sturen naar land van herkomst ,ook goed voor de lucht kwaliteit ,in africa is er geen probleem met de lucht hoe zou dat komen?????????????????