thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

1 op de 10 jonge bestuurders stuurt kat naar verplichte opfrissingscursus rijbewijs

Elf procent of ongeveer 900 beginnende bestuurders die de verplichte opfrissingscursus al hadden moeten volgen, hebben dat niet gedaan. Zij krijgen nog twee maanden uitstel, maar moeten sowieso 51 euro extra betalen. Dagen ze dan nog niet op, dan riskeren ze een dagvaarding en een boete tot 4.000 euro. Dat meldt Het Nieuwsblad vandaag.

105 reacties

  • Robert DE REU

    5 jaar geleden
    @ Raf Peeters, hey Raf heb je nog een Renault 4CV gehad, is een wagentje inderdaad uit mijn jeugd, denk dat er regelmatig bij sommige benzine is getankt bij de koelwaterdop, was wel grappig en hopelijk niet te veel benzine morsen op de warme motor, heb het altijd een grappig en tof autootje gevonden.
  • Marleen Mortelmans

    5 jaar geleden
    Geldklopperij. Ik kan goed begrijpen dat sommige mensen het vertikken.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    @Johan op eynde ,om de drie jaar opleggen?.Wel vriend rij niet minder dan 63 jaar zonder ongevallen en heb de auto en verkeer zien evolueren en ooit was het een bolleke Renault 4 CV met amper pk tot vandaag met 602pk onder de snuit,als je dat ooit dit klaar krijgt heb je niet om de drie jaar een test nodig,je kan of kan helemaal niet rijden.Als ze wat meer met hun gedachte op de weg moesten zitten zou de auto industrie niet honderden snufjes moeten inbouwen om mens tegen zichzelf te beschermen
  • Erwin VD

    5 jaar geleden
    De rijopleiding is al duur genoeg en deze cursus kost dan nog eens extra veel geld voor sommigen. Doch om daar zo'n hoge boete aan te koppelen is toch ook erover hé! Waarom kan men niet alles ineens geven? wetende dat veel jongeren zelf moeten instaan voor de kosten van een rijbewijs te halen. Dit is pure afzetterij en de rijscholen hebben ook niet altijd de tijd hé!
  • Opteynde Johan

    5 jaar geleden
    Dit zou men beter iedereen opleggen om de drie jaar of zo.