CEO Peter Fankhauser en Chief Financial Officer Bill Scott
Volledig scherm
CEO Peter Fankhauser en Chief Financial Officer Bill Scott © Thomas Cook

Bazen Thomas Cook vingen laatste 5 jaar nog meer dan 22 miljoen euro bonussen

Het ging al langer slecht met Thomas Cook dat vanochtend failliet is verklaard. Het belette de bazen van de Britse touroperator evenwel niet om de laatste vijf jaar nog voor meer dan 22,6 miljoen euro aan bonussen te cashen. Zo ging CEO Peter Fankhauser, die zich vandaag uitput in excuses voor de honderdduizenden gestrande klanten, aan de haal met bijna 9,4 miljoen euro, meldt The Telegraph. “De directie zou hun bonussen moeten terugbetalen”, klinkt het bij oppositiepartij Labour.

52 reacties

  • Jan Sierens

    5 jaar geleden
    Bonussen uitbetaald voor slecht bestuur? Niets nieuws. Je ziet maar hoe de bonuscultuur eigenlijk gewoon zelfverrijking is in veel gevallen en bovendien eerder negatieve effecten heeft op lange termijn. Bij een faillissement zoals hier kan je de betaalde bonussen onmogelijk nog goedpraten.
  • alain lammens

    5 jaar geleden
    9.4 miljoen euro op 5 jaar als bonus verdienen = ongeveer 2 miljoen euro per jaar ! Beroepen welke levens redden zoals een chirurg, dokters, verpleegkundigen, politiemensen, brandweer, ambulanciers, militairen...... verdienen een peulschil in vergelijk met dit ! Welke politieker neemt het lef om dit te stoppen ?
  • Buyle Jean

    5 jaar geleden
    Een schande van die ceo s,den.bak in
  • ANN LIMBOS

    5 jaar geleden
    Die " dieven " vinden dat normaal.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Ze hebben enkel maar geïllustreerd dat CEO's mee de oorzaak zijn van de ondergang van een bedrijf.