Krokant korstje, smeuïge puree, sappige zalm: deze ovenschotel verwent je smaakpapillen
Een ovenschotel met prei en puree is sowieso een sterk staaltje comfortfood. Met zalmfilets in de mix verhef je het tot culinaire verwennerij, bonuspunten dankzij dat lekker krokante korstje bovenaan!
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
800 g bloemige aardappelen, geschild en in stukken
klont boter
scheut volle melk
120 ml room
1/2 tl nootmuskaat
1/2 bloemkool, in kleine roosjes
2 stengels prei, in staafjes
700 g zalmfilets, in repen
1 el citroensap
paneermeel
peterselie (optioneel)
peper en zout
Zo maak je het :
1. Kook de aardappelen in licht gezouten water gaar. Giet het kookvocht af en laat de aardappelen uitdampen. Stamp ze tot puree. Meng er de boter, de room en de melk onder. Kruid met het nootmuskaat, peper en zout.
2. Stoof de bloemkool en de prei kort aan in olijfolie. Kruid met peper en zout.
3. Verwarm de oven voor op 180°C. Schik de groenten in een met boter ingesmeerde ovenschaal. Verdeel er de zalmfiletsrepen over. Bedruppel met het citroensap. Dek af met een laag aardappelpuree. Bestrooi met wat paneermeel en zet de schaal 40 minuten in de oven. Werk eventueel af met wat peterselie.
Heb je graag nog extra inspiratie voor een andere ovenschotel? Bekijk dat dit recept.
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Spaargids.be
Hoeveel geld mag er op jouw spaarrekening staan vooraleer de fiscus passeert?
-
Gen Z en millennials eten steeds minder spruitjes: wordt ’s werelds meest gehate groente binnenkort uit de keuken verbannen?
De meeste kinderen zijn niet bepaald dol op spruitjes vanwege hun uitgesproken, bittere smaak, die we, eenmaal volwassen, juist leren appreciëren. De groene koolsoort is immers vernoemd naar de hoofdstad van ons land. Toch lijkt het erop dat de nieuwe lading volwassenen en volwassenen in spe de groente liever links laat liggen. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing. -
“Ik ben in mijn leven altijd op zoek naar goede, betaalbare wijnen”: Sven Ornelis trots op eigen online wijnhandel
In de HLN Original ‘Het Vakantiehuis’ stelt radiopresentator Sven Ornelis zijn appartement in Barcelona voor. De ideale dag van Sven in Spanje draait om rust en culinair genot. En dat laatste vindt de JOE-stem in zijn eigen wijnen. Hij laat Birgit Van Mol meegenieten van de cava die hij zelf zorgvuldig selecteerde voor zijn online wijnhandel. “Deze cava heeft zo’n beetje de ‘biscuit’ van de champagne”, klinkt het. Bekijk hieronder de volledige aflevering. -
-
HLN Shop
Op safari in de Benelux: vijf zinderende ervaringen om na te jagen
-
Lidl
De ultieme kerstklassieker om samen van te genieten: gevulde kalkoen
Dat kalkoen op het kerstmenu thuishoort, is een traditie die we graag in ere houden. Gevuld met krokante pancetta, champignons en geurige kruiden is dit een smakelijk én dankbaar hoofdgerecht. Net zoals we weer mooie momenten aan tafel beleven met wie we graag zien, genieten we ook samen van een rijkelijke maaltijd. -
Jobat
Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit. -
Lidl
Minder vlees eten in 2022? Deze bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed
-
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
-
Lidl
Lunchtip: kleurrijke groentenbowl met vegan nuggets
Vervang de klassieke kipnuggets eens door hun plantaardige variant – evenveel smaak, beter voor de planeet. Werk af met verschillende kleurrijke groenten, van spinazie tot wortelen, voor een bowl vol kleur en een instant vitaminebommetje om die laatste winterweken door te komen. -
PREMIUM
Hoe pak je koken aan op drukke werkdagen? 3 ouders delen concrete tips: “Door amper 2 keer te koken heb ik eten voor 7 dagen”
-
Ibericoham-, shiitake- of kreeft? Op Internationele Krokettendag kan je deze originele soorten bestellen
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer