Zware tol na verschrikkelijke botsing in Kortemark: 18-jarige vrouw overleden, man in levensgevaar

In het West-Vlaamse Edewalle, nabij Kortemark, is vrijdagavond een jonge vrouw om het leven gekomen bij een zwaar verkeersongeval. Een man raakte bij het ongeval levensgevaarlijk gewond. Hoe het ongeval kon gebeuren is nog niet duidelijk.

Jelle Houwen

Het ongeval gebeurde vrijdagavond even na 22.30 uur op de Koekelarestraat in Edewalle, ter hoogte van het kruispunt met de Pastoor D. Vanhautestraat en de Edewallestraat. Wat vaststaat is dat de Fiat van Charlotte G., een 18-jarige vrouw uit het nabijgelegen Bovekerke, er in botsing kwam met de zware pick-up van een man. Vermoedelijk kwam die laatste uit de richting van Kortemark. Het is niet duidelijk van waar de vrouw kwam, maar allicht reed ze op dezelfde weg.

Ter hoogte van het kruispunt kwam het tot een zeer zware crash. De Fiat Panda werd weggekatapulteerd en kwam eerst tegen een stenen muurtje aan een woning en vervolgens tegen de paal van een verkeerslicht terecht om te eindigen met de neus aan de gevel van een woning. De pick-up ging na de crash meermaals over de kop, en eindigde vijftig meter verder op zijn flank.

© jhm

Buurtbewoners hoorden een enorme klap. Verschillende mensen kwamen meteen hulp verlenen en belden de hulpdiensten. Zowel de brandweerposten van Kortemark als van Koekelare kwamen ter plaatse. Ook drie ambulances, een MUG-team en de politie snelden naar het ongeval. De brandweer moest beide bestuurders bevrijden.

Gascabine

Het dak van de Fiat Panda werd verwijderd, maar tijdens de verwoede pogingen van de brandweer om de vrouw te bevrijden gaf de MUG-arts al aan dat de vrouw overleden was. Ook de man in de pick-up, geboren in 1981, moest na het wegknippen van het dak bevrijd worden. Hij werd met levensgevaarlijke verwondingen opgenomen in het ziekenhuis, maar zou niet langer in kritieke toestand verkeren.

© jhm

De straat was over een afstand van 100 meter herschapen in een slagveld. Verschillende onderdelen van de wagens lagen over een grote afstand verspreid over de weg. Het motorblok van de Fiat werd enkele tientallen meters verder teruggevonden op een parking. Er kwam ook een ploeg van de gasmaatschappij ter plaatse omdat bij de crash een gascabine vernield werd, maar er bleek uiteindelijk geen gas te ontsnappen.

De verkeerslichten aan het kruispunt vielen na de crash meteen uit omdat een paal zwaar geraakt werd, maar onderzoek wees al uit dat de lichten voor het ongeval wel degelijk werkten. Omdat de omstandigheden van de zware crash erg onduidelijk zijn, kwam een deskundige van het parket ter plaatse. De weg was er uren afgesloten.

© jhm

© jhw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen