EPA
Volledig scherm
© EPA

Politie Hongkong schiet met scherp op 70ste verjaardag Volksrepubliek, betoger zwaargewond

Bij nieuwe betogingen in Hongkong heeft de politie voor het eerst met scherp geschoten. Daarbij is zeker een betoger gewond geraakt door een kogel in de borst, zo melden verschillende media. Het zou volgens de South China Morning Post de eerste betoger zijn die gericht onder vuur is genomen sinds het begin van de protesten. Wie de kogel afvuurde en hoe het slachtoffer er aan toe is, is vooralsnog onduidelijk. 

17 reacties

  • maud hallett

    5 jaar geleden
    De Britten hebben gewoon hun woord gehouden en Hong Kong hun vrijheid gegeven Gunter Verleyen! Wat er nu gebeurt is het werk van dictators
  • Gunter Verleyen

    5 jaar geleden
    De Britten hebben Hong-Kong laten vallen en nun staan ze te mijmeren dat ze geen grootmacht meer zijn
  • Etienne Callebout

    5 jaar geleden
    De handen van westerse landen en Amerika zijn gebonden en kunnen niets doen anders komt de wereldvrede in gedrang, men wist al van voordien tijdens Het ondertekenen van de overdracht van Hongkong aan China dat dit zou gebeuren denk toch niet dat er democratische verkiezingen zullen komen zeker .
  • Ed Buun

    5 jaar geleden
    De dictator van China is de vijand van de mensheid gewoon. Chinezen creperen nu al decennia lang onder het bewind van die freak. Boycot China!
  • Nico VanLandschoot

    5 jaar geleden
    Als het er op aan komt zullen de Chinese autoriteiten zich niet inhouden. Denk maar aan wat gebeurt is op het Plein van De Hemelse Vrede. Democratie mogen ze daar wel vergeten in Hongkong zolang China daar de plak zwaait.