Direct naar artikelinhoud
Liquidatie

Verdachte opgepakt voor liquidatie van Nederlandse advocaat

Verdachte opgepakt voor liquidatie van Nederlandse advocaat
Beeld ANP

De politie heeft dinsdagavond een verdachte aangehouden van de moord op de advocaat Derk Wiersum. De politie maakte donderdag bekend dat de aanhouding plaatsvond in een woning in Amsterdam. De woning is doorzocht. De verdachte is overgebracht naar een cellencomplex en zit in volledige beperkingen, wat inhoudt dat hij alleen contact mag hebben met een advocaat.

, en

Volgens de Nederlandse openbare omroep NOS betreft het een man. Over de identiteit van de opgepakte verdachte wil de politie nog niets zeggen. “Het onderzoek is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten”, aldus de politie. Volgens de Nederlandse krant De Telegraaf is het niet duidelijk of het al dan niet de eigenlijke dader is.

Vorige week werd duidelijk dat de dader er waarschijnlijk vandoor was gegaan in een witte bestelauto. Die bestelauto is nu gevonden. Het gaat om een Opel Combo waarvan de kentekenplaten waren vervalst. De auto is in beslag genomen, aldus de NOS.

De politie zegt nieuwe aanhoudingen niet uit te sluiten. Een groot rechercheteam werkt 24 uur aan de zaak.

Liquidatieproces

De 41-jarige Wiersum werd twee weken geleden bij zijn woning in Amsterdam-Buitenveldert op straat doodgeschoten.  Hij was onder meer raadsman van Nabil B., kroongetuige in het grote liquidatieproces tegen de criminele organisatie van de voortvluchtige Ridouan Taghi. Taghi, een van de kopstukken van de zogenaamde Mocromaffia, wordt beschouwd als de meest gezochte crimineel van Nederland en zou verantwoordelijk zijn voor zeker elf moorden. Tegen hemis een Europees opsporingsbevel uitgevaardigd.

Lees ook:

Wie is Ridouan Taghi, de man die wordt gelinkt aan de moord op advocaat Derk Wiersum?

Geliquideerde advocaat Derk Wiersum ontving signalen dat hij doelwit zou worden