Oosters op je bord: Loïc maakt Thaïse soep
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt Loïc Thaïse soep.
INGREDIËNTEN
Neutrale olie
1 stengel citroengras
gember
1 lente-ui
vissaus
1 blik kokosmelk
4 eieren
1el sojasaus
1el sushi azijn
mespunt gemberpoeder
mespunt chilivlokken
sesamolie
2 limoenen
edamamebonen
verse koriander
krabvlees
100g rijstnoedels
BEREIDING
1. Verwarm neutrale olie in een kom.
2. Kneus het citroengras en de gember. Snijd het groen van de lente-ui.
3. Stoof het pantser van de krab aan.
4. Voeg de aromaten toe.
5. Blus met vissaus.
6. Voeg 1 blik kokosmelk en een blik water toe.
7. Zet het deksel op de pot en laat 15min sudderen.
8. Doe 2 eieren in een maatbeker.
9. Voeg 1el sojasaus en 1 el sushi azijn toe.
10. Kruid af met een mespunt chilivlokken en een mespunt gemberpoeder.
11. Voeg 200ml neutrale olie toe en mix.
12. Voeg het sap van ½ limoen toe.
13. Voeg 1kl geroosterde sesamolie toe.
14. Pel de edamame boontjes en snijd lente-ui fijn.
15. Giet de soep af en houd ze warm.
16. Kook 100g rijstnoedels in 3min gaar.
17. Doe 1el neutrale olie en ½ kl sesamolie in een pan.
18. Klop 2 eieren op en bak aan.
19. Kruid met peper en zout.
20. Voeg het krabvlees toe.
21. Werk af met de edamame boontjes.
22. Werk de soep af met het sap van ½ limoen.
23. Werk af met sneetjes limoen en verse koriander.
24. Werk de omelet af met lente-ui, mayonaise, koriander en chilipoeder.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Italianen teleurgesteld: hun espresso mag niet op de Werelderfgoedlijst. “Veel meer dan een drankje voor ons”
-
Last van een winterdip? Met deze opkikkers zet je een portie energie op tafel
De feestdagen zijn dan wel voorbij, de winter is dat nog lang niet. Heb jij last van de donkere dagen, en voel je je vermoeid, lusteloos en prikkelbaar? Door gevarieerd en juist te eten, krik je je humeur én je energieniveau weer op. Zorgvuldig voor jou geselecteerd: drie easy peasy gerechten bomvol heerlijke ingrediënten die je vitaliteit een boost geven. -
Livios
In welke maanden leveren je zonnepanelen het meeste op en hoe komt dat?
Wil je weten hoeveel stroom je zonnepanelen jaarlijks, maandelijks of dagelijks opwekken? Bouwsite Livios legt uit hoe je dat makkelijk zelf berekent en welke factoren een invloed hebben op de opbrengst van je installatie. -
-
Uitblinken met bladerdeeg? ‘TwinCooks’ Elsie en Leen delen 3 gezonde, snelle en vegan recepten met een crunch
-
Wel de smaak, niet de tranen: ‘Sunions’ zijn de allereerste uien op aarde waarvan je niet moet huilen
Ajuinen zijn essentieel in de keuken, ze brengen tal van gerechten op smaak. Alleen het snijden van de groente is helaas bijzonder vervelend: uien creëeren vele ongewilde tranen. Amerikaanse bedrijven hebben daar nu een oplossing voor gevonden. Ze ontwikkelden ‘sunions’, een nieuwe soort uit. Mét dezelfde zoete smaak en textuur, minus de tranen. -
Spaargids.be
Mag je het geld op de rekening van je kind als ouder zelf gebruiken? En wat kan je zoon of dochter (zonder dat jij het weet)?
Het is de vrees van heel wat ouders: je hebt jarenlang flink voor je kinderen gespaard, maar eens ze 18 zijn, doen ze het verzamelde geld meteen op. En dan niet per se aan - in jouw ogen alvast - nuttige zaken. Hoe kan je dit vermijden? Spaargids.be geeft advies. -
Lidl
Hartverwarmende winterkost: varkenshaasje met pasta en mosterdsausje
-
'Erwtenmelk' zou weleens het gezondste alternatief kunnen zijn voor koemelk
-
PREMIUM
Deze 3 ovenschotels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”
Chef Wim Ballieu groeide op met de ovenschotels van zijn mama en metje Mariette. “Voor mij zijn die schotels nostalgie voor de smaakpapillen en de soul.” In zijn nieuwe kookboek ‘Ovenschotels’ verzamelde hij zesenzestig recepten, rangschikte ze per seizoen en zette de lokale telers en boeren in de schrijnwerpers. Het boek is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: een kruidige parmentier, een verfijnd vispotje en een gezellige racletteschotel. -
Spaargids.be
Houdt jouw spaarrekening op te bestaan? “Opgebouwde voordelen neem je mee naar nieuwe rekening”
Elke bank kan vanaf deze zomer nog maximaal vier gereglementeerde spaarrekeningen aanbieden. Wil een bank een spaarrekening schrappen, dan moest ze daarover tegen eind april 2024 de klanten verwittigen. Valt ook jouw spaarrekening weg? Spaargids.be geeft een overzicht. -
Lidl
Minder vlees eten in 2022? Deze bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageerDaniel Wouters