De Braemar in het nauwe kanaal
Volledig scherm
De Braemar in het nauwe kanaal © Fred Olsen Line Cruises

Gigantisch cruiseschip wurmt zich als grootste schip ooit door Kanaal van Korinthe

Terwijl bijna duizend passagiers hun adem inhielden, is de kapitein van cruiseschip Braemar er in geslaagd het 22,5 meter brede vaartuig zonder ook maar één schrammetje door het super smalle Kanaal van Korinthe in Griekenland te loodsen. De 6,3 kilometer lange vaarweg tussen het vasteland en schiereiland Peloponnesos is gemiddeld 25 meter breed maar op enkele plekken slechts 23 meter waardoor soms aan weerszijden van het gevaarte maar 25 centimeter ruimte overbleef.

17 reacties

  • Jean-Pierre Vercruysse

    4 jaar geleden
    Heb het kanaal een paar jaren geleden doorvaren. De moeite het is indrukwekkend!!! Het was wel met een kleiner schip van minder dan 500 passagiers!
  • Bob Fréson

    5 jaar geleden
    Geen probleem, wordt bestuurd door gps. Kijk maar naar de grote pikdorsers van de grote boeren in het buitenland die worden ook geleid en bestuurd door gps en sensoren om loodrecht door het veld te rijden zonder dat je het stuur hoeft vast te houden.
  • Berry van Iersel

    5 jaar geleden
    Als je heel rustig vaart is er niks aan de hand. Schip kan geen kant uit en wordt tegen gehouden aan beide zijden door de waterdruk. Alleen in en uitvaart is een stukje moeilijker.
  • Filip Catz

    5 jaar geleden
    Het schip zal bestuurd geweest zijn door de computer, eerder dan door zo een soort super kapitein. En gezien de schepen zo diep liggen zijn er geen winden van opzij, dus de koers moet daar al niet op anticiperen. Ik denk dat men geen scheepsramp met 1000 passagiers wil op zulk een plek, dus ?
  • rudy liessens

    5 jaar geleden
    Dat is pas een staaltje van sturen