Het huis in Ruinerwold waar het gezin jarenlang in afzondering leefde.
Volledig scherm
Het huis in Ruinerwold waar het gezin jarenlang in afzondering leefde. © Reuters

Opgepakte klusjesman Josef B. (58) liep negen jaar lang rond met groot geheim over verwaarloosd gezin

De opgepakte bewoner van het huis waar ook een vader en zijn kinderen in totale afzondering leefden, liep jarenlang rond met een groot geheim. Mensen die klusjesman Josef B. (58), de huurder van het pand, kennen, staan perplex dat hij vooral de kinderen zo aan hun lot heeft overgelaten. “Dat dit nog kan in deze tijd.”

10 reacties

  • Luc Zoete

    5 jaar geleden
    Wat ik niet begrijp, kinderen zijn niet ingeschreven in het bevolkingsregister, gingen niet naar school. Maar de verloren zoon zit op facebook? Hij kan dus wel lezen en schrijven, ict, profiel aanmaken, enz...?
  • Baldr VanHoek

    5 jaar geleden
    Sorry maar mensen worden geleerd op school zich niet te bemoeien met geld of mensen die anders zijn... ze gaan ze zelfs pesten. DAT leren ze op school. Hulp bieden op school is geen vak noch van politici, rechters, politie, ... ze praten graag achteraf hoe het allemaal zo is. Maar het is nu zo en daar was jaren geen probleem rond gemaakt. Moet men nu ook niet raar gaan doen. Een geheim... er zijn er veel die mensen niet kennen.
  • Danny Govaerts

    5 jaar geleden
    Aan de reactie schrijver die het niet begrijpen .. je kan zelf in afzondering gaan leven maar je kan je kinderen niet afzonderen van de gemeenschap. Dat kan je enkel als je beslist op een onbewoond eiland te gaan wonen en dan nog moet jij je houden aan de plaatselijk regels betreft school plicht en andere.
  • Lydia Claes

    5 jaar geleden
    Zo zie je maar dat een beetje gezonde nieuwsgierigheid naar je buren toe geen kwaad kan. Deze jarenlange situatie had dan wel kunnen voorkomen worden. Ik vind het vreselijk voor die kinderen dat ze zonder school, zonder kennis maar vooral zonder zonlicht moesten overleven. Er is niets mis met leven in afzondering als het bewust gebeurt maar hier was er blijkbaar kwaad opzet in 't spel.
  • marie-claire de bosscher

    5 jaar geleden
    in feite deden die mensen niks fout, hun eigen keuze....