Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Worstelen met het plusouderschap: “Na drie jaar voel ik me nog steeds een buitenstaander”

“Het plusouderschap wordt onderschat. Het is voortdurend koorddansen en voelt soms verdomd eenzaam.” Presentatrice Tatyana Beloy vertelt in haar nieuwe boek ‘Nooit meer stiefmoeder’ over de strubbelingen die je meemaakt als je halsoverkop verliefd wordt op iemand met kinderen. En ja, dat is nodig. Want nog al te vaak worden die doodgezwegen. NINA praatte daarom met twee plusmama’s en één pluspapa over alle ups en downs die erbij komen kijken. 

6 reacties

  • Martine Esprit

    4 jaar geleden
    Het vervangt nooit de biologische ouder bij een scheiding. Maar om het gezellig te maken thuis vr iedereen, is er wel verdraagzaamheid nodig.
  • Enigste Belg ?

    5 jaar geleden
    Niks te plusmama. Ik ben de mama. En ze is niet eens goed en lief voor onze kinderen. Zulke mensen maken het de kinderen nog moeilijker
  • Robert callot

    5 jaar geleden
    Plusmama?pluspapa? Flauwe wollensokken taal. Een kind heeft een mama en papa. Punt. De nieuwe partner is dat niet en nooit. Laat de kinderen gewoon de naam zeggen van de nieuwe partner.
  • helle ten brix

    5 jaar geleden
    Enkele keren een relatie gehad met een gescheiden iemand met kinderen, maar wijselijk nooit samengewoond, en mede daardoor, schat ik, weinig tot geen problemen. Heb mij geen enkele keer plusmoeder gevoeld, wat ik als kindervrije zeer kon waarderen.
  • Frans Goyens

    5 jaar geleden
    ook al 17 jaar tesamen ,lukt niet met mijn stiefkind ,mijn psychiater heeft mijn aanbevolen om mijn plaats te zoeken in het gezin ,wat wil zeggen mijn eigen leven leiden in het gezin,anders is er constand ruzie,als stiefpapa heb ik totaal niets te beslissen wat hij doet