Wie Wouter Beke op volgt als CD&V-voorzitter, moet een vergoeding blijven eisen voor de 800.000 Arco-coöperanten.
Volledig scherm
Wie Wouter Beke op volgt als CD&V-voorzitter, moet een vergoeding blijven eisen voor de 800.000 Arco-coöperanten. © BELGA

CD&V-top eist oplossing voor Arco-coöperanten, kandidaat-voorzitters zijn verdeeld

BinnenlandHoewel een vergoeding voor de Arco-coöperanten juridisch haast onmogelijk is, wil de CD&V-top dat zijn kandidaat-voorzitters dat blijven eisen. Dat schrijft De Tijd. De zeven kandidaten om Wouter Beke op te volgen als partijvoorzitter hebben daarover een fiche toegespeeld, maar over het Arco-dossier lopen de meningen uiteen. Zo vindt Walter De Donder dat CD&V met beweging.net rond de tafel moet zitten. Volgens Sammy Mahdi moet zijn partij het dossier achter zich laten, Raf Terwingen pleit dan weer voor een juridische oplossing.

230 reacties

  • Ludo Van Hoolst

    2 jaar geleden
    Het zal mij worst wezen of het nu aandelen waren of niet. Het is de houding van, in vele gevallen, Bacob-bedienden die het (onwetend?) moesten voorstellen als een prima, veilige belegging met een puik rendement. En ja, ik ben erin getrapt en moet dus op de blaren zitten. Ik heb een voorstel voor Sammy: 1,6 miljard € is 800000 stemmen à 2€ per stem, een koopje,toch? En dan krijgen mijn kleinkinderen eindelijk het voor hun gespaarde geld.
  • Jean De Grande

    4 jaar geleden
    Als ge dus voorzitter wilt worden MOET ge doen wat de partijtop zegt. Waarom spelen ze dan zelf geen voorzitter? Gewoon een goed betaald postje zonder verantwoordelijkheid?
  • Dan Midden

    4 jaar geleden
    Als men Belfius aandelen ervoor gaat gebruiken leg ik klacht neer tegen de feitelijke vereniging christelijke zuil dewelke de scheiding der machten met de voeten treed in dit verhaal. In deze zuil zitten zowel politie als gerecht als politici, als bestuurders van dexia/belfius dewelke hun positie misbruiken om beweging.net zijn verantwoordelijkheid helpen te ontlopen. De burger gaat arco betalen want Belfius is 100% in handen van Belgie. Wie start crowd funding tegen beweging.net
  • jean battheu

    4 jaar geleden
    Als er één kandidaat voor het voorzitterschap gaat beginnen met arco dan zal hij al direct verbrand zijn en doorgaan als een tweede Peeters.
  • FRANS DE ROUCK

    4 jaar geleden
    Het is duidlijk!!! Wie ook de nieuwe voorzitter van de CDéV wordt zal geen fluit maar dan ook geen fluit te zeggen hebben. De oude monsters de zogenaamde top heeft geen gezicht! Typisch CD&v ! Het bedrog van het ACV niet erkennen en de burger laten betalen. De Donder is de enige die beseft dat de CD&V zelf de oplossing moet vinden in eigen gelederen. De ondergang vzn CD&V valt niet meer te stoppen. Beke en de super tjseef Peeters hoort en ziet men niet meer. De christelijke deugden .