Steenrijk Straatarm
Volledig scherm
Steenrijk Straatarm © VTM

‘Straatarm’ gezin kijkt de ogen uit in huis van ‘steenrijke’ familie: “Ze hebben hier zelfs aparte badkamers”

TVIn het programma ‘Steenrijk Straatarm’ wisselen twee gezinnen enkele dagen van leven. Wanneer het rijke gezin in het huis van de armen komt is het meestal toch even schrikken. Voor de armen is hun nieuwe thuis meestal een erg aangename verrassing. Deze week wisselen de families Faure en Van Watermeulen drie dagen lang van huis. 

58 reacties

  • Ann Bergs

    5 jaar geleden
    @Tina Colpaert: er zijn genoeg mensen die 2 jobs hebben en nog moeite hebben om alles betaald te krijgen. Ik ken mensen die voorheen niet te klagen hadden met een goede job en eigen huis, maar door tegenslagen nu met moeite rondkomen ondanks dat de man 2 jobs heeft . Het is natuurlijk makkelijk om te oordelen over anderen als je de personen en hun situatie niet kent. Een zware tegenslag op je pad kan ke leven en dat van je, toen zo gelukkig, gezin ineens drastisch en negatief doen veranderen.
  • Sofie Decleir

    5 jaar geleden
    Anna pauwels ik werk als zelfstandige en mijn kleren worden niet als kosten ingebracht dus let een beetje meer op want vooroordelen is gemakkelijk
  • Benito Cailleeuw

    5 jaar geleden
    ongeacht jullie reacties kun je opmerken wie waar staat in de samenleving. een feit is dat sommige groepen van mensen niet weten hoe het er aan toegaat in andere groepen van mensen. wie is er eigenlijk in staat om dergelijke zaken op 1 lijn te brengen??????
  • yann beeckman

    5 jaar geleden
    Het is niet verstandig om een ander huis te kopen als het vorige nog niet verkocht of afbetaald is, zo werk je jezelf noodzakelijkerwijze in de zorgen. Ook versta ik die "afgunst" op rijke mensen niet, meestal werken die er heel hard voor. (neen, zelf ben ik niet rijk...).
  • rudi verleysen

    5 jaar geleden
    Programma's zoals rijk/arm zal alleen bijdragen op termijn van uitbarstingen van woede van de arbeidersklasse. Er zal een tijd komen dat de armen de rijkdom zullen grijpen, denk daaraan. Al bij al een programma dat niet op mijn kijkcijfer moet rekenen.