Direct naar artikelinhoud
Muziek

Stromae in zee met Coldplay: beluister het nieuwe nummer hier

Coldplay brengt morgen een nieuw album uit en vroeg Stromae mee te zingen.Beeld EPA

Stromae is een van de artiesten die te horen zullen zijn op het nieuwe album van de Britse band Coldplay. Dat album komt op 22 november uit en zal Everyday Life heten. Naast Stromae zullen ook Femi Kuti, Tiwa Savage en Jacob Collier op het nieuwe album te horen zijn. 

Stromae zingt mee op ‘Arabesque’, een van de zestien nummers op de nieuwe plaat van Coldplay. De plaat komt pas op 22 november uit, maar het nummer ging vanavond al in première op BBC Radio 1. Ook ‘Orphans’, een ander nieuw nummer van die plaat, werd er al gespeeld. 

Dat Coldplay en Chris Martin al langer een boontje hebben voor Stromae is geen geheim. Toen de Britse band in 2017 in het Koning Boudewijnstadion optrad, coverde het daar ‘Formidable’ van Stromae. Martin had eerder al aangegeven dat dat één van zijn favoriete nummers was. Paul Van Haver, zoals Stromae echt heet, zat toen in de tribune en uit een filmpje bleek dat hij erg blij met het eerbetoon van de band.

Everyday Life, de achtste plaat van Coldplay, duurt 53 minuten en is opgedeeld in twee helften: Sunrise en Sunset. Op de cover van het nieuwe album staat een foto van de band van de overgrootvader van Jonny Buckland, de gitarist van Coldplay. De voorbije weken doken overal ter wereld al mysterieuze billboards op waarop stukken van het artwork van de plaat te zien was. 

De songtitels van het nieuwe album werden de voorbije dagen ook al bekendgemaakt in kleine advertenties en zoekertjes in kranten wereldwijd, waaronder De Morgen, Le Monde en The Sydney Morning Herald. Op de sportpagina van De Morgen kon u zo vandaag het zoekertje ‘Dubbelalbum te koop’ spotten. Daaronder onthult Coldplay de volledige tracklist van de nieuwe plaat Everyday Life.

Begin deze week kwam Coldplay marketinggewijs al origineel uit de hoek door de nieuwe plaat aan te kondigen in een met de schrijfmachine geschreven brief aan een fan. Daarin werd ook al verwezen naar de krantenadvertenties. “De laatste honderd jaar of zo hebben we gewerkt aan een ding met de naam Everyday Life”, luidde het. “In de kleine advertenties zou men dan ‘dubbelalbum te koop’ kunnen schrijven.” De dame die de brief kreeg, dacht eerst aan een grap, maar postte een foto van de brief daarna op Twitter, waarop Coldplay ook de foto in de openbaarheid gooide. 

Het zoekertje van Coldplay dat vandaag in de krant stond.Beeld Beeld Twitter