Antwerp en AZ speelden eerder dit jaar tegen elkaar in de voorronde van de Europa League.
Volledig scherm
Antwerp en AZ speelden eerder dit jaar tegen elkaar in de voorronde van de Europa League. © Photo News

HET DEBAT. Ziet u het zitten: een BeNeLiga met Belgische en Nederlandse clubs?

VoetbalEen BeNeLiga met Belgische en Nederlandse clubs. In een interview met de Franse krant Le Monde gooide Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe het onderwerp op tafel. “Het kan heel snel gaan. Als het niet voor volgend seizoen is, dan zeker voor één van de twee seizoenen die daarop volgen.” Navraag in de entourage van de Brugse voorzitter leert dat zijn uitspraak minder snedig bedoeld was dan neergepend, maar toch. Nu is het uw beurt: bent u voor- of tegenstander van een BeNeLiga? Hieronder vindt u ook enkele boeiende reacties.

74 reacties

  • freddy cardoen

    4 jaar geleden
    Zou veel beter zijn in België max. 12 ploegen in 1a dan spelen alle topploegen 4x tegen mekaar en krijgt men alzo veel intense wedstrijden en krijgt men op termijn sterkere ploegen .
  • eddy ceulemans

    4 jaar geleden
    René Thevissen : niet akkoord , eerder omgekeerd. Ajax is favoriet , maar voor de plaatsen 2 tot 10 zie ik toch beduidend meer Belgische dan Nederlandse kandidaten. Hou maar eens in het oog dit seizoen hoeveel goals Dessers zal scoren voor RC Genk. Dat zal een pak minder zijn dan in naïef verdedigend Nederland.
  • JOHNY HILDERSON

    4 jaar geleden
    Zeker voorstander,moeten niet meer spelen tegen Jantje en mietje,maar iedere week een topper in vol stadion
  • Jan Hus

    4 jaar geleden
    Dan zal er geen enkel Belgische Club nog Europees voetbal spelen.
  • Rik Cappelle

    4 jaar geleden
    Zorg eerst dat er een investeringswet komt zoals in Frankrijk waarbij je alle ploegen de kans geeft om een zeer deftig stadion te bouwen zonder tegenkanting van het ene of het andere strekkingsgroepje of fils a papa. En dan kunnen we eens praten over een Beneliga met enig toekomstperspectief.