Migranten staan te wachten op de overbrenging van Lesbos naar het Griekse vasteland.
Volledig scherm
Migranten staan te wachten op de overbrenging van Lesbos naar het Griekse vasteland. © EPA

Protest tegen migranten die overgebracht worden naar Griekse vasteland

In het noorden van Griekenland is vandaag geprotesteerd tegen de overbrenging van migranten uit de overbevolkte kampen op de eilanden in de Egeïsche Zee naar het vasteland. Op vijf Griekse eilanden leven momenteel ruim 34.000 migranten, terwijl er theoretisch plaats is voor maar 6.300 mensen.

10 reacties

  • Marc Fabry

    5 jaar geleden
    joachim albert in wat voor droomwereld leef je? Alsof checkpoints wat zouden uithalen. Die gaan heus niet aanschuiven om binnengelaten te worden.
  • gerd cuypers

    5 jaar geleden
    Eerlijk gezegd, zie ik in België, Frankrijk, Nederland ed in de grote steden, 10 keer meer mensen met een immigratie-achtergrond, dan in die warmere zuiderse landen als Griekenland, Italië, Spanje ed. Vreemd, want het is daar toch iets makkelijker leven met minder, vanwege het klimaat.
  • Michael Van Acker

    5 jaar geleden
    Dat komt ervan als je Erdogan miljarden geeft maar de Grieken het mes op de keel zet! Jaren lang hebben EU politiekers geen oplossing bedacht, dus het probleem stelt zich opnieuw.
  • joachim albert

    5 jaar geleden
    Iedereen die denkt om migranten tegen te houden door op VB te stemmen, droomt. Grenzen controleren? EU zou juist grenzen moeten open stellen voor de migranten. Legale migratie zou veel oplossen. Wie dan binnen wilt, moet aanvraag vooraf doen, diegene die illegaal komt, wordt terug gestuurd. Punt. Voor asiel maakt ge 3 checkpoints, in Griekenland, Spanje en Italië, na positieve aanvraag worden ze verspreid over de EU. Economische migratie toelaten in de landen die hun illegalen terug opnemen.
  • Michael Dimers

    5 jaar geleden
    Eindelijk !