Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Getty Images

Werkloosheid bij Vlaamse jongeren op laagste niveau in 20 jaar

De werkloosheid is in Vlaanderen in oktober opnieuw gezakt, met 4,2 procent in vergelijking met een jaar eerder. Dat meldt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V). De minister is vooral blij met de opvallende daling van het aantal werkzoekenden in de groep jongeren die net na het verlaten van de schoolbanken in hun beroepsinschakelingstijd zitten. Dat waren er eind oktober 12.591, het laagste aantal in de voorbije 20 jaar.

3 reacties

  • Marco Maerten

    4 jaar geleden
    Welke werkomstandigheden en verloning..daar wordt met geen woord over gerept. Toen ik 25 was,moesten we ook werken,maar was de werkdruk een stuk lager,nu merk ik dat jongeren het zwaarder hebben mede doordat ze veel meer kosten zullen hebben met afbetaling van woning die 3X duurder is dan 23 jaar geleden.De lonen zijn echter NIET gevolgd.
  • Jonas Verbruggen

    4 jaar geleden
    Die zijn gewoon terug naar de schoolbanken.
  • Joan Vliegen

    4 jaar geleden
    Amper 5% werklozen die ook willen wss en amper met 800€ kunnen rondkomen en eten. En dan 5% werkloze politici die 8000€ krijgen en dan nog durven zeggen dat die 5% niet genoeg doen terwijl ze zelf niks doen en 10x zoveel krijgen. Welkom in Belgie. De onbeschaamde waanzin voorbij.