BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Aantal hypotheken explodeert door afschaffing woonbonus: vorige maand 7,1 miljard geleend

De Centrale voor Kredieten aan Particulieren van de Nationale Bank heeft in de maand oktober een groei van 61 procent van het aantal nieuwe hypotheekleningen ten opzichte van oktober 2018 vastgesteld in België. In totaal werd in oktober voor 7,1 miljard euro geleend voor het aanschaffen van een woning. De uitzonderlijke groeicijfers zijn volgens de Nationale Bank grotendeels te verklaren door de afschaffing van de woonbonus in Vlaanderen.

6 reacties

  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Maatregel is er om zogezegd te besparen maar gaat averechts werken zoals altijd.Al die nu woning hebben gekocht profiteren van de woonbonus de komende jaren ,dus blijft geld kosten,MAAR de komende jaren en zeker de eerste 5 jaar gaat de verkoop van woningen een serieuze dreun krijgen en de verhoopte besparing is en zal een maat voor niks zijn,ook geen inkomsten van schrijfgeld de komende jaren.Weet niet of ze daar over nagedacht hebben.
  • Leo Duym

    4 jaar geleden
    Er zullen weliswaar minder kopers zijn, maar ook minder verkopers: wie wilde kopen heeft dat nu nog gedaan, en wie wilde verkopen binnen afzienbare tijd heeft dat wat vervroegd gedaan. Vraag en bod blijven nu (voor even) in evenwicht: prijzen bewegen niet veel meer. De notarissen, immobiliën-kantoren en nog andere zakkenvullers zullen het wel minder druk krijgen.
  • Stefan Leys

    4 jaar geleden
    Dit was mijn inziens altijd bedoeling geweest van de afschaffing van de woonbonus, namelijk de huisprijzen en vastgoedwaarde verder de hoogte in te jagen zodat bepaalde mensen op korte termijn terug profijt kunnen doen. De bubbel mag niet barsten zo te zien.
  • wim rooyakkers

    4 jaar geleden
    En straks stort de woningmarkt in elkaar nu iedereen is voorzien.
  • José Gonzales

    4 jaar geleden
    En de banken hebben dan geen geld voor jobs. ik begrijp het niet.