William Taylor, de interim-ambassadeur in Oekraïne, is de eerste die ondervraagd zal worden.
Volledig scherm
William Taylor, de interim-ambassadeur in Oekraïne, is de eerste die ondervraagd zal worden. © AP

Impeachmentonderzoek tegen Trump start volgende week met ondervraging van diplomaten

Vanaf volgende week woensdag zullen in het impeachmentonderzoek tegen Donald Trump getuigen aan de tand worden gevoeld tijdens openbare zittingen. In eerste instantie zullen diplomaten worden gehoord, laten Democratische parlementsleden weten.

5 reacties

  • guido Bervoets

    4 jaar geleden
    Er zijn al genoeg diplomaten en ambassadeurs die erbij betrokken waren die onder ede verklaard hebben dat The Donald de president van Oekraïne onder druk heeft gezet. Hoeveel meer bewijs is er eigenlijk nog nodig om die parvenu af te zetten? Hij is geen diplomaat, geen politicus, geen strategisch genie die kaas heeft gegeten van geopolitiek en geen president voor alle Amerikanen. Hij is naar eigen zeggen onconventioneel wat een mooi woord is voor amateuristisch en maar wat aanmodderen.
  • Diane Bernaerts

    4 jaar geleden
    Het beangstigende is dat hij waarschijnlijk zijn eigen leugens gelooft: hij creëert gewoon zijn eigen alternatieve "waarheid". Net zoals hij écht gelooft dat er niets mis was met zijn telefoongesprek met Zelensky, omdat in de zakenwereld "voor wat hoort wat" doodnormaal is. Waarbij hij steevast vergeet dat voor de president van de VS àndere standaarden gelden en "eigenbelang" net niét op de eerste plaats mag komen.
  • wim Goossens

    4 jaar geleden
    gelukkig dat we Trump nog niet hebben kunnen betrappen ... op de waarheid te vertellen ...
  • Karl Winslow

    4 jaar geleden
    Het systeem laat in de vs veel over aan de goodwill van de president. Als er dan zo een kalf verkozen word moet je niet stom staan dat alles int honderd loopt. Het falend onderwijs in de vs maakt het alleen erger. Mensen kunnen zelf niet meer oordelen wat kan en mag.
  • Jef Josson

    4 jaar geleden
    Indien Trump voordien nog nooit op een leugentje betrapt zou zijn, was ik waarschijnlijk geneigd hem te geloven.