Santiago Abascal, leider van Vox.
Volledig scherm
Santiago Abascal, leider van Vox. © AP

Extreemrechts zorgt voor aardverschuiving bij verkiezingen Spanje

De extreemrechtse partij Vox zorgde vandaag voor een aardverschuiving bij de Spaanse verkiezingen. Kwam het in april dit jaar voor het eerst in het parlement met 24 zetels, dan bedraagt dat aantal nu 52. Vox, geleid door de 43-jarige Santiago Abascal, wordt daarmee de derde partij van het land, achter de twee historische rivalen, de sociaaldemocraten (PSOE) en de conservatieven (PP).

9 reacties

  • Franklin Staelens

    4 jaar geleden
    Zien jullie niet wat er aan de hand is ? Alle mensensen in W .Eur. zijn het beu om alles op te vangen ...Amai... Is toch niemoeilijk hé...
  • Jef Lois

    4 jaar geleden
    En ook hier zullen ze weer zeggen we wjsten het niet, in ons land hebben ze ook in mei een verwittiging gehad en kijk zijn doen gewoon hun zin de traditionelen met nva op kop. Daarom doen ze het ook hier in hun broek om nieuwe verkiezingen uit te schrijven. Ze moeten eens echt afgestraft worden zeker ook nva
  • Frans Dedokker

    4 jaar geleden
    Proficiat!
  • Laetitia Dubois

    4 jaar geleden
    Weeral een bevolking die vergeten is hoe hard ze hebben het gehad onder extreemrechtse Franco. Tientallen duizenden mensen die verdwenen zijn, geen een vorm van vrijheid en een land aan het rand van afgrond, en toxh zijn er terug dwazen die hun geschiedenis te rap vergeten zijn. Het is bij ons ook dringend nodig om onze democratie te redden. Het is 11 november, wij vieren de winst van vrijheid tegen extreemrechtse, tijd om dit goed aan iedereen te herinneren.
  • Ludo Wouters

    4 jaar geleden
    Links roept altijd maar dat ze progressief zijn. Wat bedoelen ze daarmee, de grenzen nog wat verder open zetten? Catalonië zal er zeker wat mee te maken hebben, maar ik ben er zeker van dat steeds maar vrije toegang geven tot die NGO ferryschepen er ook wat mee te maken heeft dat rechts in vele landen erop voortuit gaat.