Nigel Farage, leider van de Brexit Party.
Volledig scherm
Nigel Farage, leider van de Brexit Party. © AFP

Brexit Party trekt zich deels terug uit verkiezingen om tweede referendum te voorkomen

Nigel Farage heeft de Britse premier Boris Johnson vandaag een stevige opsteker gegeven met het oog op de parlementsverkiezingen van 12 december. Het boegbeeld van de Brexit Party maakte namelijk bekend dat zijn partij geen kandidaten naar voren zal schuiven in de kiesdistricten die de Tories bij de vorige verkiezingen in 2017 in de wacht sleepten. Op die manier wil Farage voorkomen dat de zogenaamde leave-stemmen verdeeld worden, waardoor Labour of de Liberal-Democrats met de zetels zouden gaan lopen. "Ik denk dat dit een tweede referendum kan voorkomen", zei Farage.

6 reacties

  • Jos Vandenbergh

    4 jaar geleden
    Wat een gezever,alle zetels die de Brex partij eventueel wint zijn zeker voor ondersteuning van Boris om Brexit uittevoeren.
  • Wesley Gevaert

    4 jaar geleden
    Manipulatie
  • Marc Hul

    4 jaar geleden
    En dat noemt zich een democratie, waar het volk mag kiezen wat ze graag zouden willen...... bende lafaards
  • Jan De Maeyer

    4 jaar geleden
    Van een lafaard gesproken.
  • Carla Van Geel

    4 jaar geleden
    Het referendum aanhalen zonder te erkennen dat enkel leugens en bedrog de Britten de koord om de nek deden toont hoever politici kunnen gaan. Nigel beeft van schrik indien er een tweede referendum zou komen want heel het land weet nu wel dat ze voor gebakken lucht stemden. Het is schande dat politici kunnen gedaan krijgen waar een burger voor in de cel zou vliegen. Immuniteit in de vuilbak!