AFP
Volledig scherm
© AFP

Paars-groene partijen stemmen opnieuw samen: Kamercommissie wil dat België meewerkt aan solidariteitsmechanisme voor bootmigranten

België moet zich aansluiten bij het spreidingsplan voor migranten die uit de Middellandse Zee worden gered. De Kamercommissie Buitenlandse Betrekkingen heeft daarover vandaag een resolutievoorstel van Ecolo-Groen goedgekeurd. Het voorstel kreeg ook de steun van PS en sp.a, MR, CD&V, PVDA en Défi, op Open Vld na dezelfde paars-groene meerderheid die zich aftekent in het abortusdossier.

10 reacties

  • Willy Masson

    4 jaar geleden
    kwestie van wat kiesvee in te voeren.
  • eric maier

    4 jaar geleden
    Laat aub snel nieuwe verkiezingen komen. Hopelijk geraken ze er niet uit en kunnen we ditmaal met zin, snel gaan kiezen. En dat VB en NVA nu wel de meerderheid hebben en de rest aan de kant kunnen laten. Dit land gaat kapot door die blinde linkse ocmw politiek. Denk je dat de alochtonen die hier al jarenlang wonen en opgegroeid zijn, hier blij mee zijn dat die er ook nog bijkomen ? neen, want voor hun word het ook slechter. Genoeg is genoeg !!!
  • Etienne Vanhoegaerden

    4 jaar geleden
    Kunnen we als bevolking geen klacht indienen hiertegen
  • Tom Der Kinderen

    4 jaar geleden
    Degenen die ons dit weer opdringen hopen daar hun stemmen te halen maar de namen van wie dit doorduwen zullen nooit vergeten worden en de dag van rekenschap afleggen zal veel vlugger komen dan ze ooit dachten en vele malen harder aankomen dan ze ooit voor mogelijk hielden. Je kan een volk niet blijven beledigen en negeren en denken dat het uw recht is. Gans oost Europa weigert van ook maar 1 vluchteling op te nemen , vliegen zij uit de EU ... nee , ze krijgen nog wat extra geld toegestopt lol
  • Gunter Verleyen

    4 jaar geleden
    Ze begrijpen het echt niet Almaci en Rutten, het wordt als het sprookje "de naakte koning" ze weten gewoon niet meer wat de Belg voelt en denkt, zelfs in Wallonië heeft ment de buik vol van "immigratie"