"Als u zich afvraagt waarom wij met uw partij niet willen samenwerken, heeft u net zelf het antwoord gegeven”, zei Somers tegen Dewinter.
Volledig scherm
"Als u zich afvraagt waarom wij met uw partij niet willen samenwerken, heeft u net zelf het antwoord gegeven”, zei Somers tegen Dewinter. © Belga

Bits debat na brandstichting in asielcentrum Bilzen: “Vlaams Belang doet mij denken aan een fractie in de Reichstag”

Een discussie in het parlement over de brandstichting in een toekomstig asielcentrum in Bilzen is uitgedraaid op een bitse woordenwisseling tussen minister van Samenleven Bart Somers (Open Vld) en Filip Dewinter (Vlaams Belang). "Laat ons afstand nemen van dat clubje daar, dat zich gedraagt als een bepaalde fractie in de Reichstag", zei Somers aan de Vlaams Belangfractie. 

137 reacties

  • Daniel Van Buggenhout

    4 jaar geleden
    Ik hoop nu , dat het voor veel mensen duidelijk is waar open VLD mee bezig is , al zeker waar Bart Somers mee bezig is , wat hij gedaan heeft , hoe hij uithaalt naar VB en gelijk ook naar bijna 900.000 stemmers , kan echt niet , dat gefuseerd manneke van Mechelen , mag voor mijn part uit functie gezet worden om nooit meer terug te keren !
  • Marc Camp

    4 jaar geleden
    Somers beweerd liberaal te zijn. Awel dat hij een referendum houd over heel het land. De enige vraag moet zijn, wil je een asielgebouw en asielzoekers in je achtertuin. Eens zien hoeveel er gaan zijn die dit willen. Dan gaat hij zich schamen van het slechte werk dat open VLD weeral heeft gedaan. Want als je zoiets wil doen, moet je mensen informeren, bevragen en vooral hun vragen met waarheid beantwoorden. Wie durft?
  • Jo Debacker

    4 jaar geleden
    De mensen worden niet opgefokt door "opruiende taal" van de partijen, de mensen worden opgefokt omdat de politiek geen gehoor geeft aan de mensen. Zelfde met de Somers, NIETS van de grieven van het volk komt ter sprake en verwijt daarbij nog eens 800.000 kiezers voor een bepaalde partij van nazisme… De mensen pikken dat niet meer man!
  • Ria Adams

    4 jaar geleden
    Mensen die andere uitmaken voor nazi zoals gebeurd met Francken en nu De Winter door een VLD kopstuk moesten vervolgd gestraft en opgesloten worden want die vergelijking tart elke verbeelding.
  • RONNY DE PETTER

    4 jaar geleden
    Gisteren Jean-Marie in ter zake gehoord, heeft zeker een punt over de uitspraken van de Mechelaar. Heeft volgens mij een klare kijk op deze situatie, die nog een verdere escalatie zal teweegbrengen.