Vlaamse kost! Loïc maakt stoofvlees met kroketten
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij stoofvlees met kroketten.
INGREDIËNTEN
4 bloemige aardappelen
500g varkensspiering
2 uien
2 wortelen
1kl geconcentreerde runderbouillon
Luikse stroop
bloem
50cl MAK bier (of ander bier)
3el graanmosterd
laurier
tijm
4 eieren
panko
witte wijnazijn
20cl koolzaadolie
bieslook
BEREIDING
1. Prik gaatjes in de aardappelen en laat 10min garen in de microgolf.
2. Snijd varkensspiering in blokken en bak aan in boter.
3. Snijd twee uien en twee wortelen in stukjes.
4. Voeg de groenten toe aan het vlees.
5. Voeg wat bloem toe en blus met bier.
6. Voeg 1kl geconcentreerde runderbouillon en wat water toe.
7. Voeg 1el graanmosterd en 1el perensiroop toe.
8. Zet het vuur wat lager en voeg tijm en laurier toe.
9. Stamp de aardappelen en verwijder de schil.
10. Voeg boter, peper, zout en nootmuskaat toe.
11. Hou het eiwit apart en voeg de dooier toe aan de puree.
12. Paneer de puree in bloem, losgeklopt ei en panko.
13. Frituur de kroketten op 180°C.
14. Doe 2 eieren, 2el graanmosterd en witte wijnazijn in een maatbeker.
15. Voeg peper en zout toe.
16. Zet de mixer in de maatbeker en voeg 20cl koolzaadolie toe.
17. Werk af met fijngesneden bieslook en tijm.
18. Kruid het stoofvlees met peper en zout.
19. Serveer.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Feestmaal on a budget? Topchefs Sergio Herman, Yotam Ottolenghi en Seppe Nobels delen 6 betaalbare toprecepten
-
Queen Elizabeth lanceert bakwedstrijd voor haar verjaardagsdessert. Dit zijn 3 geliefde recepten van de zoetekauw
Dit jaar zit de Britse Queen Elizabeth (95) zeventig jaar op de troon. Haar feest in juni zal vier dagen duren, maar deze week start in het Verenigd Koninkrijk wel al de ‘Platinum Pudding Competition’. Deelnemende bakkers proberen een nieuw dessert te creëren voor The Queen, dat iedereen zal eten tijdens de festiviteiten. De winnaar wordt pas binnen enkele maanden bekendgemaakt, dus voor wie niet kan wachten zetten wij nu al drie favoriete recepten van de Queen op een rij. -
Van gevlochten brood tot macaroni met een twist: 3 gerechten met (véél) kaas in de hoofdrol
Niks heerlijker dan kaas. Dat vindt ook onze foodstyliste Sonja Peeters. Ze creëert drie originele gerechten met het godeningrediënt in de hoofdrol, van macaroni met een twist tot gevlochten brood. Om instant blij van te worden. -
-
Spaargids.be
Zo spaar je jaarlijks ruim 1.000 euro uit dankzij één aanpassing in je werkroutine
-
HLN Shop
Is een automatische elektrische fiets interessant voor jou?
Mooi lenteweer nodigt uit om op je fiets te springen. Wie daarbij niet na een paar straten al in het zweet wil staan, gaat voor het gemak van een elektrisch exemplaar. Die worden bovendien steeds beter en het assortiment almaar breder. Zo kan je vandaag ook kiezen voor een automatische e-bike. Hoe werkt dit en voor wie is het een goed idee? HLN Shop houdt de voor- en nadelen tegen het licht. -
Spaargids.be
Geen huwelijkscontract afgesloten: wat staat je dan te wachten bij een scheiding of overlijden?
Eigendom wordt bepaald door het huwelijksvermogensrecht en niet door de naam op de rekening. Ben je gehuwd, dan moet je dus kijken hoe je precies getrouwd bent. Is dat met een gemeenschap van goederen? Met een scheiding ervan? Of met nog een andere regeling? Spaargids.be overloopt de mogelijkheden. -
Lidl
Lunchtip: kleurrijke groentenbowl met vegan nuggets
-
Lidl
Fan van cheesecake? Deze plattekaastaart met pomelo smaakt heerlijk fris
-
Smaak van boerenkool doet ongeboren baby’s grimassen trekken
Zorgt de smaak van boerenkool ervoor dat u een grimas van afkeuring trekt? U bent niet alleen: onderzoekers hebben foetussen een huilende uitdrukking zien trekken wanneer zij in de baarmoeder aan de hippe groente worden blootgesteld. -
“Ik ben in mijn leven altijd op zoek naar goede, betaalbare wijnen”: Sven Ornelis trots op eigen online wijnhandel
In de HLN Original ‘Het Vakantiehuis’ stelt radiopresentator Sven Ornelis zijn appartement in Barcelona voor. De ideale dag van Sven in Spanje draait om rust en culinair genot. En dat laatste vindt de JOE-stem in zijn eigen wijnen. Hij laat Birgit Van Mol meegenieten van de cava die hij zelf zorgvuldig selecteerde voor zijn online wijnhandel. “Deze cava heeft zo’n beetje de ‘biscuit’ van de champagne”, klinkt het. Bekijk hieronder de volledige aflevering. -
PREMIUM
Voor NINA bedacht foodie Sonja Peeters het perfecte kerstmenu: makkelijk, kindvriendelijk én het ziet er goed uit
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageerDANIEL MANHAEVE