Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld).
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld). © BELGA

De Block: “Nog onvoldoende gegevens na eerste mogelijke vape-dode om definitieve conclusies te trekken”

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) heeft haar diensten gevraagd om meer informatie te verzamelen over de precieze omstandigheden van het overlijden van de 18-jarige jongen, die volgens het Nieuwsblad mogelijk de eerste vape-dode is in België. "We hebben op dit moment nog onvoldoende gegevens om definitieve conclusies te trekken", stelt de minister vandaag in een persmededeling.

8 reacties

  • Wilfried Vanden Berg

    4 jaar geleden
    Dat mens doet niks anders dan de bevolking voor de gek houden , en rond de pot draaien. Bij de gezondheidszorg doet ze net het zelfde . Geen enkele beslissing nemen , alles uitstellen, en als het te laat is, beroept ze zich op wetten van Europa. Dan kan ze haar neus nat maken en haar handen wassen in onschuld . Over totale onbekwaamheid gesproken . Zolang ze de farma industrie maar in haar zak heeft, dan vaart ze er wel bij en haar verliezers partij .
  • Daniel Tant

    4 jaar geleden
    Daniel tant dan moet Maggie de kranten lezen hoeveel er al het begeven hebben in de USA het is zeker niet om een huis over te schrijven en willen toegeven, dan zeg ik doe het zelf dan de gevolgen wil ik nog eens zien.
  • John Knol

    4 jaar geleden
    Beste Maggy, je moet je niet verstoppen achter Europa om strenge wetgeving op te leggen. Iedere lidstaat mag strengere wetten opstellen dan de Europese richtlijnen voorschrijven. Dus directe actie is mogelijk.
  • Ludo Segers

    4 jaar geleden
    Bij opname van voeding geldt het voorzorgsprincipe. Bij het inhaleren van schadelijke rook, kan de tabaksindustrie blijkbaar ontsnappen aan datzelfde basisprincipe. Iedereen gelijk voor de wet? Nogmaals word je als burger daarbij dubbel en dik bedrogen door politici in samenwerking met een of andere machtige lobby en veel smeergeld. De Block en OVLD op kop!
  • Herwig Vercauteren

    4 jaar geleden
    Ieder weldenkend mens kan zich inbeelden dat vapen niet gezond kan zijn. Maar onze "minister van volksgezondheid" met haar diploma van arts heeft dit indertijd toch toegelaten ! Geen verdere commentaar!