De Amerikaanse president Donald Trump met de Republikeinse kandidaat Eddie Rispone.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Donald Trump met de Republikeinse kandidaat Eddie Rispone. © AFP

Klap voor Trump: Democratische gouverneur van Louisiana herverkozen

De inwoners van de zuidelijke Amerikaanse staat Louisiana hebben gisteren de Democratische gouverneur John Bel Edwards herverkozen. Ondanks de intense inspanningen van president Donald Trump delfde de Republikeinse kandidaat, zakenman Eddie Rispone, het onderspit.

3 reacties

  • ivan de ridder

    4 jaar geleden
    In dit geval hebben Trump en Rispone op zodanige wijze (als '1 figuur' als het ware) campagne gevoerd dat de stemming een peiling zou zijn voor het beleid van de president. Waar Trump oorspronkelijk een meerderheid haalde in Lousiana, verliest hij nu. Vandaar een klap voor de president. Nuchter bekeken, het is een blauwe staat en het verschil klein. Ik geloof dat de democraten nog rode staten zullen binnenhalen, maar het is krap en de winnaar pas bekend op het einde van de rit.
  • Marie Vanakker

    4 jaar geleden
    @Kathy Gysel Ze kijken altijd naar de laatste verkiezingen als ze het over de hele partij hebben . In dit geval is er een gigantische klap in vergelijk met de cijfers die de partij er haalde in 2016 . Het is een echte trend geworden . Waar de republikeinen tijdens de president verkiezingen in 2016 wonnen met soms 30% voorsprong , zijn ze nu gewoon hun meerderheid kwijt . Ze krijgen dus serieus slaag en dat zou wel eens door hun recente gedrag kunnen komen .Dieprode staten worden meestal blauw .
  • Kathy Gysel

    4 jaar geleden
    Klap voor Trump ??? Een beetje eerlijkere berichtgeving kan geen kwaad hé jongens!!! In 2015 werd deze democratische gouverneur daar nog verkozen met 56% van de stemmen nu nog amper met de hakken over de sloot. 51,3 dat noem ik geen klap maar een serieus inhaalmanoeuvre.