De minimumsnelheid op de snelweg is op dit moment 70 kilometer per uur.
Volledig scherm
De minimumsnelheid op de snelweg is op dit moment 70 kilometer per uur. © photonews

“Minstens 80 per uur op snelweg”: wetsvoorstel om minimumsnelheid op autosnelweg aan te passen

Terwijl Nederland de maximumsnelheid op autosnelwegen verlaagt naar 100 km per uur circuleert in ons land het wetsvoorstel om op snelwegen de minimumsnelheid op te trekken van 70 naar 80 km per uur. Dat schrijven Gazet van Antwerpen, Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg vandaag. Volgens Vias is een verhoging van de minimumsnelheid wel een goed idee, maar zal het weinig effect hebben op de verkeersveiligheid.

33 reacties

  • Alex Terieure

    4 jaar geleden
    Sommigen gaan het hier eens gaan bepalen hoor, weten niet eens dat max. snelheid voor vrachtwagens +3,5ton 90kml/h is. Goe bezig zenne.
  • Michel Jacobs

    4 jaar geleden
    Waar het hem vooral om draait is dat er eindelijk voldoende controle komt op chauffeurs die zonder geldige reden links of midden blijven rijden, de bumperklevers, de pechstrook rijders,.de slalommers en andere gevaarlijke asocialen.De pakkans, straffen en boetes moeten fors omhoog en daar is meer wetgeving,personeel en motivatie voor nodig.In vergelijking daarmee zijn snelheidsdiscussies een marginale topic.
  • Bert Triau

    4 jaar geleden
    maak daar maar 90 van voor autos en max 130
  • jean-pierre rejek

    4 jaar geleden
    Als ge niet harder durft dan 50 per uur te rijden moet ge ook niet op de autostrade rijden .
  • Daniel Vanrafelghem

    4 jaar geleden
    Er zijn belangrijker zakens af te handelen dan een minimum snelheid te verhogen op een snelweg. Of is dit uit pure verveling beste politici ???? Begin maar eerst met jullie beloftes in te lossen die jullie hebben gemaakt voor de verkiezingen en ze ook waar te maken na de verkiezingen. Ik heb zo een gevoel dat we in 2024 zeer vlug een regering zullen hebben...…..