Een vrouw legt een alcoholtest af.
Volledig scherm
Een vrouw legt een alcoholtest af. © Foto Goossens

Vias: “Aantal dronken bestuurders in weeknachten ligt schrikbarend hoog”

Het aantal bestuurders dat tijdens weeknachten positief blaast, ligt verontrustend hoog. Dat stelt het Belgisch instituut voor de verkeersveiligheid Vias. Met 10,7% ligt het zelfs drie keer zo hoog als tien jaar geleden.

27 reacties

  • Anoniem

    4 jaar geleden
    @Marla Morgan,van dat glaasje wijn ga je niet gevaarlijk rijden?.Mis,nooit blijft het bij "1 glaasje" wijn maar vaak 2 en 3 en tussen haakjes ,12% alcohol heeft dat "glaasje" wijn en zeer zeker gaat het invloed hebben op rijgedrag.Neem je plaats achter stuur heb je nul alcohol te drinken,de reactietijd bij 1 glas wordt al zodanig verlengt dat het een kwestie is van tijdig stil te komen of iemand overhoop te rijden (studie's aan univ Duitsland)
  • Frans Van Hoyweghen

    4 jaar geleden
    Ze hebben gemakkelijk praten ze worden gebracht en terug afgehaald en als ze toch eens gepakt worden krijgen ze toch niets.
  • Christiaan Bruynseels

    4 jaar geleden
    Hoeveel politie controles heb ik gehad in de 40 jaar dat ik rijd?.........1keer, juist 1 keer! Zegt dit niet genoeg over politie aanwezigheid op de weg? Hoeveel meer zatlappen gaan ze pakken als controles niet opgedreven worden NUL. Politie komt steeds ter plaatse na ONGEVAL GEBEUREN.
  • Marco brilmans

    4 jaar geleden
    Net zoals elke, zinnige mens pleit, meer controles! Nultolerantie mag (weliswaar 0,1 of 0,2) voor mijn part wel. Het gaat om verkeersveiligheid. Alcoholintoxicatie, in een machine met +100 pk en +1 ton aan metaal, hoort niet, punt. Daar hoef je toch geen tekening bij?
  • Patrick Van Assche

    4 jaar geleden
    Nultolerantie staat gelijk met politiestaat en dictatuur.