Direct naar artikelinhoud
Migratie

25 verstekelingen levend aangetroffen in koelcontainer op veerboot Vlaardingen

Politie en ambulances in de Vulcaanhaven in Vlaardingen.Beeld ANP

Reddingsdiensten hebben dinsdag 25 verstekelingen van boord gehaald van een veerboot die op weg was naar Engeland. Hoewel groot alarm was geslagen over hun toestand, zijn ze allemaal in leven en worden ze medisch verzorgd.

De hulpdiensten rukten dinsdagavond massaal uit naar de Vulcaanhaven in Vlaardingen, waarvandaan de veerboot van DFDS was vertrokken. Er zou sprake zijn van een medische noodsituatie. De melding kwam van boord van het schip, aldus de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Daarop werd meteen groot opgeschaald en rukten tientallen hulpvoertuigen uit. “Je weet niet wat je aantreft”, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio.

De verstekelingen werden vervolgens allemaal levend aangetroffen in een koelcontainer. Het schip Britannia Seaways,  dat onder Deense vlag vaart, keerde even voorbij Hoek van Holland om. Inmiddels is het weer aangemeerd in Vlaardingen, zijn de verstekelingen medisch onderzocht en is de groep rond 21 uur per bus weggevoerd.

Video wordt geladen...

Steeds meer illegale migranten gebruiken de Rotterdamse haven om op hun volgende bestemming te komen, bleek uit cijfers waarover het AD in juni schreef. In de eerste vijf maanden van 2019 vond de politie 580 verstekelingen, 28 procent meer dan vorig jaar. Het ging volgens burgemeester Aboutaleb voornamelijk om Albanezen (226 personen), Afghanen (118) en Irakezen (48). DFDS Vlaardingen sprak de vrees uit dat 2019 een recordjaar voor ‘inklimmers’ wordt.