Sp.a-Kamerlid Karin Jiroflée.
Volledig scherm
Sp.a-Kamerlid Karin Jiroflée. © Benoit De Freine

Sp.a opgetogen over Open Vld-voorstel over euthanasie bij dementerenden

PolitiekSp.a-Kamerlid Karin Jiroflée is opgetogen over het voorstel van Open Vld om euthanasie ook mogelijk te maken voor mensen met dementie die zich niet in een onomkeerbare coma bevinden. “De vraag in de samenleving is groot. Mensen zijn werkelijk ongerust over een mensonwaardig levenseinde en willen de controle daarover in eigen handen hebben", zegt Jiroflée in een reactie.

6 reacties

  • Antonio Vivaldi

    4 jaar geleden
    Waar gaat het eindigen?
  • Léonie Annie

    4 jaar geleden
    Gaan jullie nu ook beslissen over leven en dood? Ik ben vrijwilligster in de palliatieve zorg. Gaan jullie nu ook de taak van God overnemen ? Weten jullie hoeveel mensen er vechten voor hun leven tot het einde omdat deze mensen gelovig zijn? Hun leven ligt in Gods handen? Als Lutgard Sinons wilt sterven dan is dat haar zaak maar niet ons probleem. Jullie spelen gewoon voor God arme mensen net zoals de abortus wet. Wel wees er gerust van dat blijft niet ongestraft.
  • lea degrote

    4 jaar geleden
    Luister naar de mensen die in een eindfase zitten wereldvreemde politici in jullie ivoren torentje . Of moeten de mensen ook op het einde van hun leven nog liggen te creperen na een leven vol van jullie pesterijen , dat jullie dat ook nog eens gaan beslissen wanneer ze er een einde aan mogen maken . Zelf onlangs meegemaakt met men eigen vader . Gelukkig waren er dokters en verpleegsters die het wel begrepen die er dagelijks mee geconfronteerd worden , niet van achter een bureau .
  • patrick de schryver

    4 jaar geleden
    Is dit geen gedachtegoed die eind jaren 1930 effectief toegepast werd door de nazi's?
  • Luc Van Bogaert

    4 jaar geleden
    Alle progressieve partijen (PS, SP.a, Groen, Ecolo, MR) ,vinden het VLD-voorstel prima, de drie conservatieve partijen (N-VA, VB en CD&V) zijn uiteraard alweer tegen, idem zoals met de uitbreiding van de termijn van abortus. In Nederland is het nochtans nog veel meer soepeler dan in conservatief Vlaanderen.