Direct naar artikelinhoud
TeslaUpdate

▶ Pijnlijk: gewapend glas van Tesla’s ‘cybertruck’ breekt bij presentatie, aandeel onderuit

▶ Pijnlijk: gewapend glas van Tesla’s ‘cybertruck’ breekt bij presentatie, aandeel onderuit
Beeld AFP

Tesla heeft zijn elektrische pick-uptruck onthuld. Het futuristische voertuig kreeg de naam ‘cybertruck’. De onthulling in Los Angeles verliep behoorlijk grappig. Het hoofd design van de Amerikaanse autofabrikant wilde aantonen dat de auto ‘extra stevig’ is. Toen hij dat demonstreerde, sneuvelden er twee ruiten.

De auto werd gepresenteerd in Los Angeles en ziet eruit als een futuristisch gepantserd voertuig. Tesla-topman Elon Musk typeert de cybertruck als het ‘officiële voertuig van Mars’. Volgens hem kunnen er met geen mogelijkheid krassen op de auto komen. Om dat te demonstreren, werd met een sloophamer op een deur geslagen. 

Dat ging nog goed, maar een demonstratie met een metalen bal tegen een zijraam liep minder goed af. Dat de barsten in de ruiten niet bij de show hoorden bleek uit de reactie van Elon Musk die ‘Oh my fucking god’ zei. Bij een tweede poging met een andere ruit van de wagen en een minder harde worp ging het eveneens fout.

Video wordt geladen...

James Bond

Het ontwerp is geïnspireerd op de James Bond-film The Spy Who Loved Me, schrijft Musk op Twitter. De auto moet een kleine 40.000 dollar (36.000 euro) kosten. Het kan overigens nog jaren duren eer de eerste elektrische pick-uptruck van Tesla daadwerkelijk te koop is.

Eerder zei Musk al dat hij geen hoge verwachtingen heeft van de verkopen van een eventuele pick-up. Dat heeft vermoedelijk te maken met het feit dat eigenaren van een pick-up doorgaans erg merktrouw zijn en de markt is in de VS stevig in handen van Dodge, Ford en Chevrolet terwijl ook het Japanse Toyota een hap uit de taart neemt.

Het belangrijkste model voor Tesla blijft vooralsnog Model 3, de relatief betaalbare elektrische auto waarmee het bedrijf de massa wil bereiken.

Onderuit op de beurs

Tesla ging na het vooval flink onderuit op de beurs in New York. Het bedrijf leverde vrijdag ruim 6 procent aan beurswaarde in.

Volgens Elon Musk kunnen er ‘met geen mogelijkheid krassen op de auto komen’.Beeld AFP